![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Podpowiedzcie mi bo już zbyt długo sie z tym męczę ;/. Chce pobrac wszystkie inputy z formy ze strony a później chce mieć w tablicy wszystkie opcje wszystkich select. Korzystam wiec z DOMDocument i mam takie coś:
Za nic w świecie nie mogę dojść jak dla tych selectów pobrać odpowiadające im node (option). Próbowałem na różne sposoby ;/ print_r($selecty) nic nie wyswietla ;/ a niestety dokumentacja jest uboga ;/ Ten post edytował Agape 25.05.2011, 16:01:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Duże brawa za wybór prawidłowego narzędzia do tego zadania (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Jak widze tych walczących z wyrażeniami regularnymi to nie wiem czy śmiać się czy płakać...
Piszę trochę w ciemno, bo nie wiem co chcesz koniec końcow osiągnąć, ale jeśli chodzi o pobranie całego formularza, to może przyda Ci się moja funkcja:
Nie jest jeszcze idealna, nie działa np. z elementami BUTTON, ale radzi sobie z 99% formularzy.. Ten post edytował wNogachSpisz 25.05.2011, 21:47:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc, (fajny i bardzo przemyslany) skrypt i pochwałę korzystania z DOM (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
Nie rozumiem w nim tylko 2 rzeczy. Co oznacza & przed zmienna, oraz nawiasy klamrowe w {$name}. Nie rozumiem tego zapisu, dla czego nie $name.'costam costam' albo '{'.$name.'}costam costam'. To skrócony zapis ? Nie widziałem też czegoś takiego nigdy Kod '' === $name = $textarea->getAttribute('name') to oznacza jesli $name ktore rowna sie $textarea->getAttribute('name') jest '' => true ? rozumiem ze gdybym napisal Kod $name = $textarea->getAttribute('name') === '' byloby to samo ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Co oznacza & przed zmienna http://php.net/manual/en/language.references.pass.php Przy czym akurat w tym przypadku jest to całkowicie zbędne.. ale niech sobie zostanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) nawiasy klamrowe w {$name}. Nie rozumiem tego zapisu, dla czego nie $name.'costam costam' albo '{'.$name.'}costam costam'. To skrócony zapis ? To jest w sumie to samo. Kod '' === $name = $textarea->getAttribute('name') to oznacza jesli $name ktore rowna sie $textarea->getAttribute('name') jest '' => true ? rozumiem ze gdybym napisal Kod $name = $textarea->getAttribute('name') === '' byloby to samo ? Nie wiem, nie chce mi się myśleć (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) sprawdź, ja tylko skróciłem kod o jedną liniję, zamiast pisać:
Ten post edytował wNogachSpisz 25.05.2011, 22:34:21 |
|
|
![]()
|
|
Super. Dzięki bardzo za wyjaśnienia.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:41 |