![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
CEL: Chcę osiągnąć taki, żeby w kolumnie cena jak sie pojawi wartość większa od 1, to komórki tabeli beda w kolorze pomaranczowym , a jezeli nie to pozostaje w zielonym. Zrobiłem tak jak wyżej, ale mi tego warunku nie sprawdza, nie wiem dlaczego?? I dodatkowo przesuwa wszystkie wartości z kolumny cena do kolumny Ilość, a w kolumnie Picture są wartości z kolumny Ilość, natomiast w kolumnie Picture są wartości z kolumny Ilość itd. Gdzie robię błąd?? Z góry dziękuje za odpowiedzi Pozdrawiam Ten post edytował martin1978 24.05.2011, 18:56:35 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już poprawiłem, ale to byl tylko bląd przy wpisywaniu na forum (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , ale tak czy inaczej dzieki.
Jednak skupmy się nad tym:
Niestety te dwa rozwiązania co podałeś nie dały efektu, i jest dalej to samo. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Przecież Twój if jest ujęty w cudzysłowie (5 linijka). Podobnie jak else dalej.
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem to tak:
Tyle, że dalej jest cos nie tak (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) . Chodzi o warunek, faktycznie jak wartości w cena są wieksze od 2 to wybiera orange, ale nawet tam gdzie sa wartosci < 2 tez jest orange. Dlaczego ...? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 34 Dołączył: 3.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak widze brakuje troche podstaw (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ale chyba po to miedzy innymi jest to forum.
Zobacz:
wykonujesz if'a przed petla. a powiniennes w petli tak, zeby za kazdym razem byl sprawdzany i odpowiednio ustalal Twoj kolor
poza tym wygodniej chyba jest uzywac mysql_fetch_assoc zamiast mysql_fetch_array |
|
|
![]()
|
|
Tak, to prawda jestem poczatkujący (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
I dziękuję za pomoc Ghost78. To działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:11 |