![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Postów: 0 Pomógł: Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WItam
przenosz IIS na inny komp ustawiłam IIS , php, php.ini i po odpaleniu skryptu na 2 kompie mam błąd mssql_connect(): Unable to connect to server: XXXXXX mam php_mssql.dll i ntwdblib.dll php.ini wziąłem z 1 kompa. o czym zpomniałem męcze sie już długo i mnie strzela dzięki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A możesz się łączyć z hostów innych niż localhost?
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy baza jest na pierwszym kompie?
Jeśli tak czy podajesz poprawny adres IP? Czy jest siec dobrze ustawiona? A może problem z loginem i chasłem? Za mało info podałes jak dla mnie ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
baza jest na 3 kompie z 1 nie ma problemu, chodzi o ustawienia iis albo php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może ten drugi komp nie widzi tego trzeciegospróbuj go pingiem walnąc.
Pogrzeb w ustawieniach sciezek dostepu. Porównaj ustawienia IIS z 1-go i 2-go kompa. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
z połączeniami ok
a porównuje od 2 godzin i na nic sie nie natknołem wygląda wszystko OK ale d..................... |
|
|
![]()
|
|
Pamiętaj ze w php.ini w musi byc odpowiednia sciezka do includes
Więc jak masz c:phpincludes to w php musi byc tez tak to zapisane PS. Nie pamietam czy includes czy modules czy jeszcze inaczej, nie mam na kompie z którego korzystam zainstalowanego php wiec staram sie z pamieci. I podaj dokładni co wyswietla serwer. Aha i mozesz wstawic do php.ini aby parser wyswietlał wszystkie błedy: erorrlevel E_ALL albo cos takiego da ci to wiecej info (może) o tym co jest nie tak. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki
nowe MDAC i gra muzyka |
|
|
![]()
|
|
No to się cieszę
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:34 |