![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chcę wejść do ustawień mojego TP-Linka. Kiedyś robiłem to zwyczajnie wpisując adres bramy do przeglądarki, adres, hasło podkoszone od dostawcy i jest. Teraz mam założonego MikroTika i gdy wpisuję adres bramy zamiast na ustawienia routera wchodzi mi do logowania na MT. Chcę sobie parę portów przekierować ale kurcze nie mogę wejść na router... Z góry dzięki za pomoc.
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdzales 192.168.0.1 ? lub localhost ?
-------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Rozumiem że masz MT przed TP-Linkiem. W jakim trybie działa MT? Jeśli jako Gateway, a na to wygląda, to musisz podać adres bramy która ustawiona jest dla MT.
Dla przykładu: Kod 192.168.0.1 - TP-Link 192.168.1.1 - MT sprawdzales 192.168.0.1 ? lub localhost ? Co ma localhost do zdalnego urządzenia? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam tak. PC->TPLINK -> MT -> ANTENA
http://192.168.1.1/ - dlugie wczytywanie i lipa z 0.1 tez blad wczytywania strony (zbyt dlugo nie odpowiada) 10.0.0.1 - MT Ok chłopaki dzięki ale udało się, 10.0.0.2 to furtka do moich problemów ;] Mimo wszysto dzięki za próby, pomógł leci EDIT ! Ok ale mam inny problem. Chcę przekierować port bo nie mogę tworzyć lobby w grze i nikt nie może się do mnie dołączyć ![]() Ten post edytował MateuszS 19.05.2011, 16:25:03 -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 3 Dołączył: 25.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Duża część tego typu urządzeń nie potrzebuje restartu.
Lecz pojawia się pytanie jaki masz adres ip od dostawcy publiczny czy prywatny?? Czy cały zakres portów jest dla Ciebie dostępny, co z tego że ty odblokujesz/przekierujesz jak może twój dostawca wycina te porty. Co do otwierania itp. to lepiej przekierowywać dany port jeśli jesteś za natem, bo otworzenie niewiele może dać. |
|
|
![]()
|
|
Właśnie kolega mi mówił że chyba jestem za NATem. Adresy mam przydzielane automatycznie. Tak mam w ustawieniach sieciowych.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proste, sprawdź jaki adres IP jest przypisany dla MT, następnie wejdź na stronę typu: http://whatismyipaddress.com/ jeżeli adresy IP są takie same - znaczy że masz zewnętrzny IP
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Ja mam zewnętrzny IP bo tak mam na umowie, nikt mi nie zajmuje kolejki na rapidzie, o to chodzi? Tylko nie wiem co ma zewnętrzny IP do mojego problemu z portami.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam zewnętrzny IP bo tak mam na umowie, nikt mi nie zajmuje kolejki na rapidzie, o to chodzi? Tak o to. Tylko nie wiem co ma zewnętrzny IP do mojego problemu z portami. Po pierwsze zasugerowałem się postem kolegi wyżej. Poza tym, jeżeli nie miałbyś zewnętrznego ip "dla siebie" to byłoby o wiele łatwiej zrozumieć, że coś nie działa. W obecnej sytuacji, jeżeli nic nie wykombinujesz, możesz zawsze zadzwonić do usługodawcy i zapytać czy nie blokują/wycinają jakiś portów. ![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Tak też zrobiłem, okazało się że mogą to zrobić zdalnie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:18 |