Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Od kiedy VPS?
deha21

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Prowadzę lokalny portal internetowy i ostatnio strona zaczęła wolniej działać. Mimo, że skrypty są te same, a liczba odwiedzin jakoś znacząco nie wzrosła. Zastanawiam się czy już niedługo będę musiał się przenieść na jakiegoś VPSa. Od ilu odwiedzin dziennie trzeba już zacząć myśleć o VPSie? Zakładające, że jeden użytkownik odwiedza powiedzmy 5 podstron.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
IceManSpy

-----

To może zapytaj się hostingu, na którym trzymasz, dlaczego zaczęła wolniej działać, skoro ilość userów wzrosła nieznacznie?
+Quote Post
deha21

-----

Pytałem, mówili że trwają pracę - i ok ale to już chyba trwa za długo. Tak czy inaczej, chcę się dowiedzieć od kiedy trzeba zacząć myśleć o VPSie.
+Quote Post
chris1

-----

Każdy moment jest dobry. Wszystko zależy od Twoich indywidualnych preferencji.

Większość osób, które znam uważa, że na hostingu współdzielonym można utrzymywać wszystko póki starcza transferu i miejsca na dyskach...
Ja wychodzę z założenia, że ile płace tyle dostaję i wolę uruchomić dla siebie kolejnego mocnego VPS lub dedyka i ewentualnie psioczyć na siebie niż cisnąć się z kimś na hostingu.

Jeśli masz gdzieś jak Twój serwis chodzi, a firma nie wywala Cie to siedź i nie przejmuj się niczym.
Jeśli chcesz mieć pewność, że wszystko będzie działać jak należy to weź VPSa lub dedyka.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 15.09.2025 - 02:02