![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prowadzę lokalny portal internetowy i ostatnio strona zaczęła wolniej działać. Mimo, że skrypty są te same, a liczba odwiedzin jakoś znacząco nie wzrosła. Zastanawiam się czy już niedługo będę musiał się przenieść na jakiegoś VPSa. Od ilu odwiedzin dziennie trzeba już zacząć myśleć o VPSie? Zakładające, że jeden użytkownik odwiedza powiedzmy 5 podstron.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może zapytaj się hostingu, na którym trzymasz, dlaczego zaczęła wolniej działać, skoro ilość userów wzrosła nieznacznie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytałem, mówili że trwają pracę - i ok ale to już chyba trwa za długo. Tak czy inaczej, chcę się dowiedzieć od kiedy trzeba zacząć myśleć o VPSie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 1 Dołączył: 17.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Każdy moment jest dobry. Wszystko zależy od Twoich indywidualnych preferencji.
Większość osób, które znam uważa, że na hostingu współdzielonym można utrzymywać wszystko póki starcza transferu i miejsca na dyskach... Ja wychodzę z założenia, że ile płace tyle dostaję i wolę uruchomić dla siebie kolejnego mocnego VPS lub dedyka i ewentualnie psioczyć na siebie niż cisnąć się z kimś na hostingu. Jeśli masz gdzieś jak Twój serwis chodzi, a firma nie wywala Cie to siedź i nie przejmuj się niczym. Jeśli chcesz mieć pewność, że wszystko będzie działać jak należy to weź VPSa lub dedyka. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 02:02 |