![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
j/w.
dlaczego sie tak dzieje, ze gdy po zalogowaniu sie (dane przesylam z formularza) jak klikam w nowy link musze sie znowu logowac? Wszystko mam w jednym pliku. Domyslam sie ze cos jest nie tak w warunku, w ktorym sprawdzam to co mam w sesji z tym co przesylam przez formularz (nie zostaje to zapamietane). [php:1:7fc1de0eab]<?php <? session_start(); $_session['login']='admin'; $_session['pass']='haslo'; require_once("config.php"); echo '<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />'; if(($_session['login'] == $_POST['user']) && ($_session['pass'] == $_POST['haslo'])) { echo '<table width=650 bgcolor=#EEF5EE align=center><tr><td>'; echo 'jestes zalogowany jako <b>'.$_POST['user'].'</b> | <a href=?akcja=nowe><font class="link">dodaj</font> </a> | <a href=?akcja=logout><font class="link">wyloguj</font></a></td></tr> </table>'; { echo 'podales zle dane lub usułujesz ominac logowanie<br><b>LOŁDING</b>'; include('form.php'); } echo '</td></tr></table>'; ?>[/php:1:7fc1de0eab] teraz jak klikne w _dodaj_ to wywali mi blad ze podaje zly login i haslo. A moze by tak dane z formularza do jakiegos pliku przechowac na czas logowania, a po wylogowaniu usunac plik? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) za pomoc dziekuje |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:2142d5b9f0]
<? session_start(); if( $_POST[' Loguj' ] ) { $_session['login']= $_POST['user']; $_session['pass']= $_POST['haslo']; } require_once("config.php"); echo '<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />'; if(($_session['login'] == 'admin') && ($_session['pass'] == 'haslo')) { echo '<table width=650 bgcolor=#EEF5EE align=center><tr><td>'; echo 'jestes zalogowany jako <b>'.$_POST['user'].'</b> | <a href=?akcja=nowe><font class="link">dodaj</font> </a> | <a href=?akcja=logout><font class="link">wyloguj</font></a></td></tr> </table>'; { echo 'podales zle dane lub usułujesz ominac logowanie<br><b>LOŁDING</b>'; include('form.php'); } echo '</td></tr></table>'; ?> [/php:1:2142d5b9f0] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dalej to samo ;(
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wielkość liter w nazwie zmiennej jest rozróżniana.
Na moje oko nie powinieneś pisać $_session tylko $_SESSION. |
|
|
![]()
|
|
dzieki, IT WORK's!
|
|
|
-gallHad- |
![]()
|
Goście ![]() |
tak czytam i czytam bo mam podobny problem...
tzn mam logowanie i po autoryzacji zakladam sesje w ktorej trzymam nick, wszytsko jest ok... ale pozalogowaniu nadal sa dostepne linki do stron publicznych i jezeli ktos kto sie zalogowal kliknie na nie wychodzi ze stron z autoryzacja (bez killniecie sesji) i znowy pokazuje sie mozliwosc zalogowania, a chce zeby nawet po wyjsciu 'na zawnatrz' wyswietlał sie status "zalogowany". z tego co wyczytalem musialbym nawet w czesci publicznej robic session_start() i sprawdzac czy nick != '' . Jezeli tak to wyswietlac kawalek "Zalogowany" a jezeli nie to mozliwosc zalogowania. tyle ze to chyba nie jest najlepsze rozwiazanie bo nawet jesli strone bedzie ogladal gosc, to za kazdym zazem session_start() bedzie tworzyl pusta sesje!! a to chyba nie jest optymalne rozwiazanie co proponujecie? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:41 |