![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
problem mam nastepujacy: Jest zadanie ktore trzeba wykonac na PHPowej bardzo duzej tablicy. Ze wzgledu na ograniczenia calosc zadania rozbita zostala na czesci ilosc czesci to zmienna steps a aktualnie wykonywany fragment to offset. inicjacja wyglada tak: wszystko fajnie dziala i sie zapisuje tylko chodzi mi o kwestie prezentacji. Firebugiem sprawdzam czasy wykonywania skryptów i czasem wyglada to tak:(dla uproszczenia podaje 8)
Co sie okazuje: watek nr 7 zakonczyl dzialanie po zakonczeniu ostatniego skryptu. Pytania: - jak sprawdzic czy wszystkie skrypty sie juz wykonaly ? - jak zrobic aby skrypt wykonywal sie 1 po drugim? za wszelkie sugestie z gory dziekuje pozdrawiam Grzegorz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie bardzo wiem co masz na mysli, ja zrobilbym to tak.
mam tablice: array[1..n][...] i lece sobie petla foreach po jej indeksach -zapisuje $step, $offset. jak dojdzie do konca zawartosci indexa-tzn. np. wykona poprawny zapis do bazy, inkrementuje zmienna $step jesli nie to tworze moze inna tablice do ktorej zapisuje dane o bledach w indeksie. ? Ten post edytował trucksweb 11.05.2011, 12:18:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oczywiscie masz racje. Ale zobacz jak ja to mam:
petla while odpala np 100 zapytan ajaxowych. i moj problem jest taki ze nie wiem jak przekazywac informacje pomiedzy tymi (teoretycznie niezaleznymi) watkami. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no jak odpalasz ajaxa to mozesz mu przekazac te zmienne czy to urlem czy postem zalezy jak to wywolujesz. nie widze tu problemu.
ew. zapis do bazy kolejki ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chcesz wyświetlić tabelę w określonej kolejności to podziel wyświetlanie na dwa etapy - poczekalnię i właściwą tabelę. Najpierw odpowiedzi ajaxowe trafiają do poczekalni która sprawdza czy indeks właściwej tabeli jest ciągły z offsetem odpowiedzi. Jeśli tak to przekazuje wyniki do właściwej tabeli. W przeciwnym razie zatrzymuje partię danych i oczekuje na odpowiedź następnego żądania. Przy odrobinie pracy możesz dodać obsługę błędów i oznaczać partie tablicy co do których żądanie się nie wykonało jako błędne.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:46 |