![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Poszukuję rozwiązania które zliczy mi rekordy pomiędzy wystąpieniem danych wartości. tabela
Poszukuję rozwiązania za pomocą którego będę mógł otrzymać dane typu minimalny i maksymalny odstęp między wystąpieniem danej wartości. Dzięki za wszelką pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie za bardzo rozumiem co chcesz zrobić.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym zliczyć rekordy występujące pomiędzy daną wartością... np
między wartością 1 mamy 5 rekordów między wartością 2 mamy 3 rekordy między wartością 3 mamy 1 rekord i 3 rekordy itd Tyle że nie mm pojęcia jak to zliczyć automatem. Z tego co wyjdzie wyciągnę sobie to co mnie interesuje czyli wartości min. i max. i to zapiszę do bazy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten kod wypluje Ci do tablicy y wszystkie wystąpienia danej liczby w tablicy tablica podając ich klucz. dzięku temy masz tablicę pozycjami i możesz sobie poodejmować i porównać i co tam chcesz. Ten post edytował piotrek0 8.05.2011, 15:37:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze wyciągnij wszystkie zmienne do tablicy
Tutaj inicjujesz sobie początkowe wartości
A tu się dzieje cała magia
przy tym przykładzie wynik:
Oczywiście to nie jest w pełni skończony skrypt, należy jeszcze uwzględnić takie przypadki jak liczba występująca tylko jeden raz |
|
|
![]()
|
|
Wszystko fajnie. Dzięki lobopol. Zrobiłem twoją metodą i zadziałało... prawie tak jak chciałem. Prawie ponieważ trochę nie tak mi wyświetla.Poprawiłem to sobie. Pytanie jeszcze jedno mam... może trochę głupie ale ...
Wyświetla mi wartość min. i max. ... jak wyświetlić do jakiej wartości tablicy się to odnosi? Czyli dla tablicy otrzymuję wyniki: ? - min:2 / max:5 ? - min:3 / max:3 ? - min:1 / max:3 ? - min:2 / max:3 jak przypisać poprawne wartości w miejsce ? ? Przepraszam za moze banalne pytanie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież klucz tablicy jest wartością:
czyli w pętli to by było:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 00:05 |