Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> mapa google, przesuwanie i autopowiekszanie
phoenix84

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

php to moj jezyk ojczysty (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) , ale w js jestem noga (cos tam kumam, ale jednak malo)... i potrzebuje pomocy w dwu sprawach:

1. kolega napisal mi kawalek silnika do przesuwania mapy (jak w google maps)... niestety dziala tylko na najnowszych przegladarkach... na starszych sie nie przesuwa... co poprawic w kodzie by na starszych tez dzialalo (mapy google na starszych chodza (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) )
2. ze wzgledu na to, ze mapa laduje sie koszmarnie dlugo (bo to jednak docelowo kilkadziesiat tysiecy kwadratow (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) )... chcialbym zastosowac ajax do powiekszania (NIE zblizania) mapy dynamicznie... czyli jak ktos sie przesunal blisko krawedzi mapy... tomu doladowuje wiecej mapy... tak by chodzilo to plynnie... i tu juz w ogole nie wiem jak to ugryzc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

za wszelkie sugestie bede bardzo wdzieczny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

tymczasowy adres pod ktorym mozna znalezc kod tej mapy i jak dziala w praktyce (czasem moze cos nie dzialac, bo ciagle ja poprawiam)

http://lilion.org/strony/lilionimperium/?strona=mapa

pozdrawiam,

k.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:09