![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Mam napisany skrypt, który pokazuje informacje z bazy danych, i część skryptu odpowiednia za to wygląda tak:
Kod <? session_start(); if (!$_SESSION["uzytkownik"]) { header("location:index.php"); //przekierowanie do index.php } ?> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <meta http-equiv="Content-Language" content="pl"> <meta NAME="Language" CONTENT="polish"> <title>Dokument</title> </head> <body> <p>Witaj <?echo $_SESSION['uzytkownik'];?> Jestes zalogowany</p> <? $obecna_data = date("Y-m-d"); $loginu=$_SESSION['uzytkownik']; include("config.php"); //logowanie na serwer $baza=@mysql_connect ($host, $login, $haslo); //wybor bazy if($baza) { mysql_select_db($db,$baza); echo "<br>"; $query="select * from ksiazki INNER JOIN wypozyczenia on ksiazki.idksiazki=wypozyczenia.idksiazki WHERE idczytel='$loginu'"; $result=mysql_query($query,$baza); echo "Dane wypozyczonych ksiazek to:"; echo "<table border =2 >"; echo "<tr><th>Autor Ksiazki </th><th>Tytul </th><th>Gatunek </th><th>Data Wypozyczenia </th><th>Data Oddania </th><th>Ilosc dni do oddania </th></tr><br>"; while($row=mysql_fetch_array($result)) { echo "<br>"; //wyslac zapytanie do bazy $danexxx1=$row['imieczytel']; //odebrac odpowiedz z serwera $danexxx2=$row['autor']; $danexxx3=$row['tytul']; $danexxx4=$row['gatunek']; $danexxx5=$row['data_wypozyczenia']; $danexxx6=$row['data_oddania']; $data = "$danexxx6"; $pozostalo = (strtotime($data) - strtotime($obecna_data)) / (60*60*24); echo "<br>"; echo "<tr><td> $danexxx2</td><td> $danexxx3 </td><td> $danexxx4 </td><td>$danexxx5 </td><td> $danexxx6 </td><td> $pozostalo </td></tr>"; } echo "</table>"; mysql_close($baza); } else { echo "wystapil blad z polaczeniem"; } ?> <br><br><br> <a href="szukaj.php">wyszukaj</a> <p><a href="index.php">Wyloguj</a> </body> </html> I Wygląda to tak (IMG:http://i35.photobucket.com/albums/d153/wladekslawek/Dramat.jpg) Natomiast chce aby tam gdzie Dni do oddania zostało lub mniej zakolorowało tą część, dopisałem: Kod if ($pozostalo>='0') { echo "<tr><td> $danexxx2</td><td> $danexxx3 </td><td> $danexxx4 </td><td>$danexxx5 </td><td> $danexxx6 </td><td> $pozostalo </td></tr>"; } else { echo "<tr><td> $danexxx2</td><td> $danexxx3 </td><td> $danexxx4 </td><td>$danexxx5 </td><td> $danexxx6 </td><td BGCOLOR="#FF6699"> $pozostalo </td></tr>"; } Jednak to nie działa, mógłby ktoś pomóc? Ten post edytował WladekSlawek 6.05.2011, 09:30:17 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 3 Dołączył: 4.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tyle co zauważyłem, dodaj 2x "\" przed cudzyslowiami wewnatrz lancucha:
Ten post edytował johnl 6.05.2011, 15:09:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje, o to mi chodziło
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 16:46 |