![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.12.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem za bardzo, czy utworzyć ten temat w php, czy javascripcie, więc spróbuję tu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
W jaki sposób i czy w ogóle można napisać skrypt, który robi "screenshot" jakiejś strony internetowej i umieszcza go jako obrazek? Jako przykład czegoś takiego mogę podać "szybkie wybieranie" w Operze, które wyświetla podgląd strony, którą się tam umieści - chodzi mi o dokładnie takie coś, tylko na stronie internetowej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam, |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takie coś może wykonać tylko użytkownik przez swój program graficzny lub odpowiednio skonfigurowany serwer (screenshot z perspektywy przeglądarki na serwerze). W javascript tego nie zrobisz. Być może da się takie coś zrobić w Javie albo flashu, musisz powęszyć.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 20 Dołączył: 20.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da się zrobić applet java, mamy coś takiego w firmie (niestety nie mogę udostępnić), ale może uda Ci się coś darmowego znaleźć.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 24 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest gdzieś w internecie opisany sposób jak to zrobić, musisz mieć serwer z możliwością instalowania własnego oprogramowania, instalujesz chyba operę i uruchamiasz ją skryptem php z odpowiednimi parametrami, ja Ci opisałem zarysy tylko tego rozwiązania, poszukaj dokładniejszych danych
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:55 |