![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki mały problem. Chciałbym (o ile to możliwe) wywołać generowany przez php plik na serwerze który nie obsługuje php. Wymyśliłem więć sobie (błędnie
![]() Przykładowo robie w pliku php cos takiego:
a w pliku html:
ale cos mi to nie dziala ![]() Macie jakis pomysł ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nic dziwnego ze nie dziala jezeli probujesz odpalic skrypt php metoda do js
![]() -------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
Workstation: Gentoo 2008.0 | Firefox Thomas Alva Edison: "Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu ..." Odpowiedź na każde pytanie typu "Jak ...": "Nie da się, to nie PostgreSQL" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 521 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2003 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nic dziwnego ze nie dziala jezeli probujesz odpalic skrypt php metoda do js
![]() 8O Co za bzdura. Do autora: najpierw popraw sam tag <script>. Powinno być src, nie scr. Atrybut language od dawna jest niezalecany, natomiast atrybut type jest obowiązkowy. Rozumiem że skrypt musi być na innym serwerze? Spróbuj dać w skrypcie jakiś alert, to zobaczysz czy w ogóle się wykonuje. Możesz też zrobić save as (kompletna strona razem ze skryptami) i zobaczyć co tam przeglądarka widzi w środku. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko że gdzieś takie cos widziałem i to działalo. A co do skryptu php to on po parsowaniu przez php jest kodem wlasnie javascryptu, wiec teoretycznie powinien odpalic.
Ale moze macie inny pomysl jak wkleic na stronke bedaca na serwerze gdzie nie ma php inna stronke (a raczej jej wynik dzialania skryptu do katalogowania) z serwera gdzie php dziala?? Osoba dla ktorej to pisze ma miejsce na firmowym serwerze (brak php ale za to unlimitet powierzchnia i transfer) gdzie ma kolekcje zdjęc gwiazd, moj skrypt php sluzy do katalogowania tych danych. Działa nawet dobrze ale wynik widac tylko gdy otwiera sie go bezposrednio z mojego serwera gdzie jest php. Jak wkleic ten wynik na tamta strone by wszystko ladnie wygladalo? |
|
|
![]()
|
|
hawk to było to, wielkie THX. Wiele razy przegladalem to i nie zauwazylem tej literowki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:08 |