![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Szukam jakiegoś prostego CMSa pod stronę informacyjną rady dzielnicy. CMS musi posiadać: - system newsów wraz z komentarzami - bazę userów - forum (także z możliwością pisania postów przez 'gości') - w miarę możliwości łatwe dopasowanie i pocięcie własnego layoutu (znam jedynie HTMLa i CSSa) Ma to wyglądać tradycyjnie: (IMG:http://i.imgur.com/lWlx5s.jpg) W sumie dałbym radę to sam stworzyć (przy użyciu skryptów pod newsy i forum). Problem w tym, że stronkę będzie redagowało kilka osób i przydałby się jakiś przyjazny panel administracyjny. Zainstalowałem na próbę Joomlę i szczerze mówiąc nie wiem jak usunąć ze strony głównej wszystkie zbędne boxy. PHP-Fusion byłoby lepsze? Może Drupal? Nie wiem... Ten post edytował RufusFCB 29.04.2011, 19:24:43 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A moze zwykły wordpress?
Tak swoją drogą, nie trzeba wielkich umiejętności, by stworzyć ACP. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja polecam PHP-Fusion. Ma wszystkie wymienione możliwości, IMO łatwy w obsłudze i intuicyjny.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 11 Dołączył: 25.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no i joomla
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:47 |