![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problemy z symfony2 i generowaniem tabel na podstawie entities. Stworzyłem bundle Company\CmsBundle. Bundle zarejestrowałem w AppKernel jako: new Company\CmsBundle \CompanyCmsBundle(), Dodałem też w autoload wpis: 'Company' => __DIR__.'/../src', Następnie utworzyłem katalog Entity i utworzyłem w nim entity Page kodem:
Dodałem również wpis w app/config/confg.yml i sekcji doctrine:orm:entity_managers:default:mappings: w postaci CompanyCmsBundle: ~ Na koniec wywołuję komendę: php app/console doctrine:schema:create I niestety pomimo że wszystko wydaje mi się robię zgodnie z dokumentacją otrzymuję komunikat: No Metadata Classes to process Sprawdziłem już również czy moja klasa jest odnajdywana przez Doctrine (wg tego postu http://www.mentby.com/extesy/no-metadata-c...e-command.html) i jest odnajdywana: [353] => Company\CmsBundle\Entity\Page Ma ktoś pomysł o co może chodzić i jak to rozwiązać? Pozdrawiam serdecznie, Łukasz Ten post edytował lukas.skowronski 28.04.2011, 13:49:55 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 16 Dołączył: 24.07.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jaka wersja Symfony2 ? W jaki sposób stworzyłeś bundle? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wersja 2.0.0PR12
Bundle tworzyłem poprzez php app/console init:bundle "Company\CmsBundle" src Katalog Entity i samo entity tworzyłem ręcznie. Pozdrawiam serdecznie, Łukasz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:04 |