![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam wszystkich,mam kłopocik ze zrobieniem dodatkowego rankingu tzn.żeby była opcja pokazania graczy nie tylko ogólnego rankingu ale zarejestrowanych np. po 24.04.2011 (tak zwany nowy sezon gry)
szukam kombinuje ale coś mi nie wychodzi, poniżej plik ranking.php
Ten post edytował richat 26.04.2011, 19:11:37 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurde, czy manual gryzie? http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/datetime.html
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Proszę dodać BBCode do pierwszego posta, w innym przypadku będę zmuszona zamknąć temat.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kurde gryzie,myślałem z tym kawałkiem kodu coś zrobić
$zapytanie = mysql_query("SELECT user, lvl, respekt, doswiadczenie, wygral, przegral, ranking, tag FROM user ORDER by ranking ASC LIMIT ".$q.",1000"); coś trzeba dodać ale jestem zielony |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Moderator zdaje się o coś prosił. Zamykam. Gdy wyrazisz chęć zastosowanie się - zapraszam na PW
edit: otwieram i czekam na poprawienie posta
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]()
|
|
Moderator zdaje się o coś prosił. Zamykam. Gdy wyrazisz chęć zastosowanie się - zapraszam na PW edit: otwieram i czekam na poprawienie posta poprawiony dzięki można ten ranking też zrobić by pokazywał tylko graczy po ID powyżej np. 78,tylko nie wiem jak to ugryść podaje linka do konta testowego Odwiedź moją stronę-zakładka RANKING login:test hasło:test123 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A nie możesz zrobić JOIN z tabelą gdzie masz informację o czasie rejestracji (o ile nie ma tego w tabeli user) i użyć WHERE rejestracja > start_sezonu?
|
|
|
![]()
|
|
A nie możesz zrobić JOIN z tabelą gdzie masz informację o czasie rejestracji (o ile nie ma tego w tabeli user) i użyć WHERE rejestracja > start_sezonu? jest w tabeli user pole data_rej i właśnie potrzebuje zrobić takie zapytanie żeby rozdzielić ten sezon gry i ogólny ranking całej gry |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:50 |