![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2010 Skąd: Dessau Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W menu bocznym również zapisałem ten kod, jednak teraz gdy wejdę na stronę, gdzie wymagane jest hasło, jest napisane, że sesja już jest... Jak zrobić tak, aby w menu bocznym (przez include) skrypt wykrywal użytkownika i goscia ipokazywal odp. opcje? bo 2 x sesja być nie może... ![]() ![]() Ten post edytował ReBeLs513 26.04.2011, 14:42:32 -------------------- Przypomnij o "+", jeśli mi pomogłeś a nie zapunktowałem :P
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 14 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sesje rozpocząć na początku kodu i zrobić odpowiednie warunki. Nie rozumiem w czym tu problem...
Nie lepiej do zmiennej przypisać że jesteś niezalogowany i jak jesteś niezalogowany to wyświetlić Ten post edytował kill15 26.04.2011, 14:50:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2010 Skąd: Dessau Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale chodzi o to, że menu jest includowane a w nim jest kod, że jeśli zalogowany to to a jak nie to tamto. Ale... W dokumencie chronionym też musi być ten kod i tu zaczyna się problem, bo wtedy są wykryte dwie sesje na stronie
-------------------- Przypomnij o "+", jeśli mi pomogłeś a nie zapunktowałem :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 49 Dołączył: 12.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Simple? -------------------- Pozdrawiam,
mlawnik Cytat(nospor) Jedzmy gówno.... miliony much nie może się przecież mylić |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Radzę poczytać jeszcze o bezpieczeństwie sesji. Zbyt często spotykam się z olewaniem tak istotnych spraw przez programistów aplikacji webowych.
Dodałbym czas aktywności sesji, funkcję session_regenerate_id oraz aktywowałbym nie jedną, a dwie sesje `na wszelki wypadek`, gdzie jedna z nich zawierałaby ip użytkownika. -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]()
|
|
eh...;//
Jeśli wpisuję taki kod PHP to strona pięknie się ładuje ale... Jeśli wpisuję taki kod (chroni tylko wybraną część tekstu) to wyskakuje to: Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/Rebel/domains/elrebel.345.pl/public_html/HTML/1.htm:8) in /home/Rebel/domains/elrebel.345.pl/public_html/grupo/inolvidables.php on line 96 Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/Rebel/domains/elrebel.345.pl/public_html/HTML/1.htm:8) in /home/Rebel/domains/elrebel.345.pl/public_html/grupo/inolvidables.php on line 96 Ktoś doradzi? ![]() -------------------- Przypomnij o "+", jeśli mi pomogłeś a nie zapunktowałem :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
O "headers already sent" masz pełno informacji na forum i w sieci, poszukaj.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 1 Dołączył: 2.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Radzę poczytać jeszcze o bezpieczeństwie sesji. Zbyt często spotykam się z olewaniem tak istotnych spraw przez programistów aplikacji webowych. Dodałbym czas aktywności sesji, funkcję session_regenerate_id oraz aktywowałbym nie jedną, a dwie sesje `na wszelki wypadek`, gdzie jedna z nich zawierałaby ip użytkownika. a jak zmieniac czas aktywnosci sesji? i jak dwie sesje naraz wlaczyc? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:57 |