![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem, polegający na otwarciu jpg na serwerze i wyświetleniu go u klienta.
plik jest na dysku jest podana prawidłowa ścieżka ale zamiast jpg mam pustkę kiedy otwieram sam obrazek w przeglądarce wyświetla mi się tylko adres url zamiast obrazka
może coś jest z ustawieniami serwera już sam nie wiem próbowałem wersję z fopen i to samo ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 105 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a w zmiennej $obrazek masz dobrą ścieżkę
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak nawet probowalem nawet zewnetrzne obrazki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 105 Dołączył: 4.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to może pokaż więcej kodu
|
|
|
![]()
|
|
zrobiłem nawet coś takiego i nadal zamiast obrazka w przeglądarce mam napis z adresem strony
|
|
|
![]()
|
|
na pewno ten fragment kodu co podałeś jest prawidłowy bo u mnie wyświetla
|
|
|
![]()
|
|
dzięki wielkie za pomoc, w takim wypadku zostaje gdzieś serwer
![]() rozwiązałem problem jednak wciąż nie wiem co było jego przyczyną korzystam z frameworka limonade, jednak z własnymi modyfikacjami (głównie na podział na pliki bez ingerencji w kod) część odpowiedzialna za model znajdowała się w oddzielnym pliku php załadowanym do pliku index.php za pomocą require_once a plik którego widzieliście zawartość był osobno w widoku kiedy przekopiowałem całą zawartość modelu do pliku index.php całość się naprawiła (bez żadnej modyfikacji tylko wykomentowana linijka z require) od razu powiem żadna część modelu nie była wykorzystywana do wyświetlenia obrazka nie wiem co jest przyczyną ale wkurzyło mnie to trochę posiedzę trochę w majówkę i to rozgryzę |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Zapisz to twoje zdjęcie i otwórz je w notatniku a dowiesz się co jest problemem.
Oczywiście włącz pełne raportowanie błędów. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Pamiętam, że inicjowanie z URLi nie wychodziło biblitece GD najelpiej
pojawiały się rozmaite błędy np. przekroczenia limitu pamięci. Kto wie, może w tym przypadku problem jest podobny. Zalecam pobrać obrazek przy pomocy file_get_content, nastepnie zapisać w pliku temp i dopiero wtedy rozpoczać zabawę bibliteką GD. |
|
|
![]()
|
|
dla uściślenia plik jpg jest zapisany na serwerze tutaj tylko dałem przykład by wyeliminować błędy związane z otwieraniem plików
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:31 |