![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 2 Dołączył: 18.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam zapisane zdjęcia w bazie MSSQL. Pobieram je w ten sposób
Jak zakomentuję: to wyświetla mi się
i dalej krzaczki. Co chyba oznacza że zdjęcie mam dobrze zapisane: Jak odkomentuję: to po wejściu na stronę wyświetla mi się tylko adres stony: http://portal/user_image.php?sid=1500 podgądałem ją w Firebugu ponieważ nie mogę wyświetlić źródła bo to przecież zdjęcie i mam coś takiego |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dwie sprawy:
pierwsza jeśli używasz: to echuj samą wartość tego co ci zwraca zdjęcie bez img to znaczy
kolejna ? po jakiego grzyba trzymasz zdjęcie w bazie sql? zadużo miejsca masz na baze (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Hpsi+ 19.04.2011, 15:28:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
khm... w bazie trzyma się tylko ścieżki do obrazków. Same grafiki lądują w katalogu public_html (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 2 Dołączył: 18.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod:
tutaj rzeczywiście mam błąd. Ale w liniach od 29 do 31 mam echo samego wyniku z bazy, ale to i tak nic nie zmienia. Efekt jest ten sam. Zdjęcie trzymam w bazie bo taki jest wymóg i nie mogę tego zmienić. Też chętnie bym trzymał w bazie tylko ścieżki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kto narzuca Ci pracę w takich warunkach? Tak czy inaczej - mało optymalne rozwiązanie...
A czy w tych zapytaniach nie powinno być przypadkiem mssql_result ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a weź spróbuj wyrzucić header'a na chwile i zobacz co ci się wyświetli, może w którymś miejscu ci sie skrypt wywala i o tym nie wiemy bo wyrzuca ci ten błąd.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 09:02 |