![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 1 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak wykryć , że ktoś kliknął wstecz w przeglądarce ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm jedyne co przychodzi mnie do głowy to :
if($_SESSION['link'][0] == $_SESSION['link'][1]) { echo 'zostało kliknięte wstecz" } i na samym dole strony dajesz $_SESSION['link'][0] = $_SESSION['link'][1]; $_SESSION['link'][1] = 'aktualny link'; oczywiście nie jest to super rozwiązanie ale zawsze coś |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 1 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem tak :
strona 1
oraz strona 2
W stronach mam też takie meta tagi : Pod operą mi to nie działa. Pod Firefox działa. Pod IE działa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da się zasymulować: http://frontend.pl/2010/06/jak-przechwycic...w-javascripcie/
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Cytat Da się zasymulować: http://frontend.pl/2010/06/jak-przechwycic...w-javascripcie/ Ta metoda jest do niczego moim zdaniem. No a jak w bankach np. ipko to zrobili ? Wie ktoś jak z operą załatwić sprawę ? Ten post edytował fiasko 21.04.2011, 12:09:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Proszę nie podbijać tematu.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Nie wiem i wy chyba tez nie wiecie. Przejrzałem wszystkie fora i nic nie działa. Jak klikam wstecz to Opera pokazuje mi historię z cache.
Wiem , że na pewno można to zrobić bo w IPKO gdy klikam wstecz kieruje mnie do strony logowania. Ja też chcę tak zrobić. Jak ktoś kliknie wstecz to chcę mu dać przekierowanie. Ale nie mogę bo nie jestem w stanie tego wykryć. Skoro nawet Opera działanie js pobierana z cache to jak to mam wykryć ? Zrobiłem sobie : <!-- losuje sobie liczbę w js żeby stwierdzić czy gdy kliknięte wstecz to liczba wylosuje się znowu czy też zostanie pobrana z pamięci cache opery-->
Oczywiście wartość rand pobiera się z cache w operze. Daję header jak kotoś radził: Nic nie działa . Wszystko jest pobierane z dysku. Nie wiem . Może jakoś przy unload zdarzenie dać ? Albo jakoś adres w historii podmienić do , którego się wraca gdy kliknę wstecz. HELP Rde czy na forum nikt z was tego nie robił ? Ten post edytował fiasko 21.04.2011, 23:44:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 21:35 |