![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 14 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moje pytanie jest proste.
Mam skrypt odliczania js. No i mam zamiar zrobić żeby po upływie czasu wykonało się zapytanie w php. No i: opłaca się kombinować z js żeby przekazało mi zmienną po upływie czasu z urla ? Czy lepiej może zrobić żeby js liczyło osobno a w php ściągnąć czas , odpowiednio obliczyć potem zapytanie wykonać oczywiście z obliczeń w php. Ja myślę że lepsza będzie druga możliwość gdyż js działa po stronie użytkownika a php po stronie serwera. A wy co sądzicie ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
To zależy do czego to ma być.
Jeśli nie dbasz o ewentualny malformed user input, to wal tak żeby było jak najoszczędniej. Jeśli natomiast "zabawy" użytownika mogą być groźne dla spójności systemu, rób tak aby było bezpiecznie, a w drugiej kolejności oszczędnie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Moje pytanie jest proste. Nie za bardzo, kiedy ktoś ma problemy z wysłowieniem się. Cytat A wy co sądzicie ? Zawsze trzeba założyć, że użytkownik będzie kombinował, lepiej żeby po stronie serwera się wrażliwe rzeczy odbywały. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 16:25 |