![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam mał problem, jestem w tym słaby, także proszę was o pomoc.
Mianowicie jeżeli na początku wkleje kod.
To na stronie wyskakuje błąd:
Proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładając, że session_start masz na samiutkim początku to powinno to działać. Ale mogą być jakieś "ukryte" znaki htmlowe. Posprawdzaj porządnie czy nie ma jakichś spacji wciśniętych przed znacznikiem otwierającym <?.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmien <? na <?php
mozliwe, ze do pliku plik.php includujesz inny plik php, ktory ma na poaczatku session_start, a wystarczy tylko jedno |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 119 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2009 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam na twardo spamuje w Przedszkolu, ale na starym hoscie miałem zablokowane wgle session_start(); i nie szlo tego pominąć bo ten ktos udostepniał hosting (darmowy) zablokował tą opcje (z tego co sie sam od innych dowiadywałem)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 282 Pomógł: 89 Dołączył: 12.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli plik zakodowany w utf-8 edytujesz systemowym notatnikiem to wstawia na początek tzw znacznik BOM, który jest źródłem problemów z sesjami.
Poszukaj jakiegoś lepszego edytora z możliwością zapisu plików utf-8 bez BOM. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobierz Notepada i zmień format na utf-8 bez bom. Polecam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:47 |