![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Nowa Wieś Książęca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kłopot.
Mam na serwerze spakowany plik, a mój hostingodawca nie chce mi go rozpakować. Dlaczego, bo jest wredny!. Poinformował mnie, że sam mam rozpakować sobie plik (logi). Plik znajduje się na serwerze linuxowym. I jest z rozszerzeniem gz. Nie mam pojęcia w jaki sposób. Czy idzie go rozpakować. Proszę o pomoc. -------------------- Zdzichu Wiertara
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no cóż a nie możesz go po prostu ściągnąć i rozpakować na swoim kompie??
Ablo zrób skorzystaj z funkcji [manual:5522f23ddb]gzopen[/manual:5522f23ddb] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz dostęp do powłoki systemu to wystarczy użyć polecenia:
Kod gunzip nazwa_pliku.gz
Jeśli nie masz, to, tak jak rogrog napisał, w php jest cała klasa funkcji do obsługi spakowanych plików: http://pl.php.net/manual/pl/ref.zlib.php -------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:31 |