![]() |
![]() |
-Michał Ziółkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, próbuje ułożyć wyrażenie regularne które pobierze tylko i wyłącznie numer 1.0.9 z poniższego kodu:
Pobieram dane z innej strony za pomocą funkcji file_get_contents(), a do wyodrębniania numeru próbowałem użyć preg_match(), jednak problemem jest chyba do, że po 1.0.9 a przed </li> jest przejście do nowej lini. |
|
|
![]() |
-krzotr- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przykładowo możesz tak:
|
|
|
-Michał Ziółkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dziękuje serdecznie, działa jak należy co prawda kod wygląda tak:
Nie rozumiem tylko czemu pobiera akurat dane z pozycji "Version" a jest ich trochę więcej, m.in. Oczywiście po zmianie Twojego kodu na: Wyświetla dane z pozycji Total Downloads, może jest to spowodowane tym, że Version jest pierwszą pozycją która jako dane zawiera liczby? Druga sprawa, próbowałem przerobić kod, który napisałeś tak aby wyświetlał liczbę takiego kodu: postępowałem analogicznie i storzyłem coś takiego: ale nie działa. Proszę o pomoc i pozdrawiam. |
|
|
-Michał Ziółkowski- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie mam pojęcia jak to zrobić, próbowałem tak:
lecz też nie działa. Proszę o pomoc. |
|
|
-krzotr- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wcześniejsze wyrażenie miałeś prawie dobrze
Kod <td> ([^\r\n ]+)</td> Powinno być Kod <td>([^\r\n ]+)</td> bez spacji za tagiem "<td>" Wracając do poprzedniego
Za pomocą funkcji preg_match_all otrzymasz wszystkie wyrażenia pasujące do danego wzorca. Co oznaczają [[^\r\n ]], .+?, (.+?) itp znajdziesz pod hasłem "Wyrażenia regularne" ![]() Ten post edytował krzotr 12.04.2011, 22:23:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
a jak zmodyfikowac aby ta fukcja odrzucala wszystko co jest przed ( i po )? np z takiego ciagu: 150 x 100 cm (+100,00zł) razem: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:24 |