![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Z pierwszej tabeli pobieram produkty pewnego producenta Następnie pobieram id produktu:
Teraz pobieram dane o sprzedazy produkty z drugiej tabeli:
Tutaj mam pytanie bo trochę chyba robię to źle. Skoro pobieram dane z pierwszej tabeli jednego produktu o konkretnym id i konkretnym producencie to w drugiej tabeli chce go wyszukac, ale zdarza sie, ze tego produktu nie ma w drugiej tabeli (nie byl nigdy sprzedany) to jak wtedy powyzszy kod sie zachowuje, bedzie wyszukiwal produkt o konkretnym id w drugiej tabeli ktorego tam nie ma. Czy w tym to sie przerwie samo i pobierze z tabeli pierwszej kolejne id produktu ktory juz znajdzie w drugiej tabeli? Inna sprawa, jak znajdzie w drugiej tabeli produkt o danym ID, ale nie bedzie to model "mapa samochodowa" to jak sie to zachowa? bo dalej w kodzie wypisuje sobie dane tego produktu, cene, nazwe itp. Jak to jest zle to jak to napisac ze jesli produkt o danym id znajduje sie w drugiej tabeli oraz ze jest to mapa samochodowa to zeby wykonywal dalej kod. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
możesz to zrobić w jednym zapytaniu używając LEFT JOIN.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki pomogło, uzyskałem to co chciałem!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 00:28 |