Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Zasady panujące na forum News

1. Posty w tym forum są poddawane moderacji więc nie dodawaj ich kilka razy.
2. Akceptujemy tylko wartościowe wiadomości o php lub pochodnych
3. Publikacja newsa na wortalu po moderacji oscyluje w granicach 30min
4. Wstawiane grafiki powinny mieć maksymalną szerokość 357px

Zapraszamy do uzupełniania wortalu o ciekawe informacje :)

> Współpraca z Microsoft, To już nie Prima Aprilis :)
DeyV

Grupa: Zarząd

Nasze ostatnie ogłoszenie o przejęciu PHP.pl przez Microsoft było oczywiście żartem, wymyślonym przez itsme a zrealizowanym przy pełnej współpracy Microsoft Polska.

Akcent ten ma jednak większe znaczenie, niż tylko dowcip. Dlaczego? Firma Microsoft wyraża bowiem zdecydowane zainteresowanie inwestowaniem w technologie OpenSource, a w szczególności w programistów PHP. Zjawisko to daje się zauważyć nie tylko na świecie, ale i u nas w kraju (czego przykładem jest ostatni news o Azure dla PHP )

To jednak nie wszystko. Przedstawiciel PHP.pl (moja skromna osoba akurat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) został zaproszony na organizowaną w Las Vegas - właśnie przez Microsoft, konferencję MIX 11 ( http://live.visitmix.com/ )

(IMG:http://farm6.static.flickr.com/5175/5451364605_e4feb734b5_m.jpg)
MIX11 by MIXEvent, on Flickr

Jak łatwo sprawdzić w Agendzie, program konferencji obejmuje cały przekrój informacji na temat technologi internetowych, zarówno w świecie Otwartego jak i Zamkniętego oprogramowania.

Na php.pl oraz naszym firmowym koncie FaceBook możecie spodziewać się bieżących relacji z całej konferencji, oraz - na pewno - przynajmniej kilku zdjęć z logiem php.pl w paru ciekawych miejscach świata. Serdecznie zapraszamy.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 10)
nospor

Grupa: Moderatorzy

A czy już wiadomo na czym ta współpraca będzie polegać? Bo sam news o tym, że zaproszono Cię na konferencję, to (bez urazy) żaden news (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
+Quote Post
DeyV

Hah - to fakt - ale na szczęście na tym się nie ma skończyć (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Możemy spodziewać się wsparcia w organizowaniu konkursów programistycznych, ciekawych i cennych nagród, sporej ilości materiałów szkoleniowych, i w sumie obie strony są otwarte na nowe propozycje - więc kto wie, co jeszcze się pojawi...
+Quote Post
batman

@DeyV
Spotkamy się na tej samej konferencji, a nawet w tym samym hotelu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
hwao

Developer

Cytat
Na php.pl oraz naszym firmowym koncie FaceBook możecie spodziewać się bieżących relacji z całej konferencji, oraz - na pewno - przynajmniej kilku zdjęć z logiem php.pl w paru ciekawych miejscach świata. Serdecznie zapraszamy.

Jakie gadżety z logo PHP.pl masz? :-)

Bardzo mi się podoba pomysł z relacjami w miarę na żywo na facebooku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
nospor

Cytat
Jakie gadżety z logo PHP.pl masz? :-)

Palec od ręki deyva - kolekcja dla vipów - sztuk 10
Palec od nogi deyva - kolekcja dla vipów - sztuk 10
włos deyva - kolekcja publiczna - sztuk dużo
(IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Cytat
w miarę na żywo
nie wiem czemu ale uznałem to za dwuznaczne stwierdzenie i rozbawiło mnie niesamowicie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Deyv pamiętaj - piłeś, nie postuj na Facebooku (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

edit poprawka co do gadźetu włosowego. Właśnie przypomniałem sobie zdjęcie Deyva - kolekcja również ograniczona (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
+Quote Post
DeyV

włosowa kolekcja bardzo ograniczona (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Mam za to designerskie koszulki z logiem php.pl - tak więc nie dam się nie zauważyć (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
Rid

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Nie, dziwi mnie współpraca Microsoftu zważywszy, że jedna z większych platform programistycznych mam na myśli Visual Studio .Net zawiera opcję programowania w tym języku.
Co do zaproszenia to się ,należało -najpopularniejsze forum jeśli chodzi o ten język programowania.
Może,w ramach podziękowań ,utworzą Państwo dział Silverlight ,bo jakoś się tutaj mało o tym pisze.Technologia ,dobra i łatwo ją zintegrować zarówno z PHP jak i ASP.Microsoft się ucieszy:)

Ten post edytował Rid 7.04.2011, 00:50:47
+Quote Post
Spawnm

Dział o silverlight zapewne by powstał już dawno temu gdyby było jakieś większe (chociaż mniejsze (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ) zainteresowanie tą technologią ;]
A jak nie ma zainteresowania, to po co nam pusty dział?
+Quote Post
batman

@Spawnm
To może w drugą stronę - otworzyć dział i wytworzyć zainteresowanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
1010

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Las Vegas - żeby nie był Kac Vegas (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 11:01