![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 4 Dołączył: 18.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Ja tak trochę z innej beczki... Robię małego CMS'a i muszę zrobić uprawnienia do zarządzania podstronami. Tutaj prośba: nie wiem w jaki sposób najlepiej to rozwiązać. Proszę o jakieś opcje sobie z tym poradzić TEORETYCZNE. Nie chcę gotowych rozwiązań tylko nakierowania, w jaki sposób wykonać te uprawnienia. Odnośnie CMS'a: Póki co mam zrobione logowanie, dodawanie/usuwanie użytkowników. Strona ma kilkanaście podstron i chciałbym nadać różnym osobom uprawnienia do różnej ilości podstron (ich modyfikacji). Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 49 Dołączył: 12.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Pozdrawiam,
mlawnik Cytat(nospor) Jedzmy gówno.... miliony much nie może się przecież mylić |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 2 Dołączył: 24.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 4 Dołączył: 18.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra, znalazłem proste i bardzo skuteczne - wydaje mi się - rozwiązanie na dużą ilość podstron i użytkowników:
-Stworzyłem sobie Panel Admina, w którym mam rozpis wszystkich podstron do edycji (np.: dział Aktualności ma strony DODANIE POSTU addPostAktualnosci.php i EDYCJA POSTU editPostAktualnosci.php które odpowiadają odpowiednio za stronę z dodaniem wpisu i edycją itd. Robię podstrony dla każdej strony) -Dla użytkownika Adam chcę, by mógł dodawać posty tylko w dziale Aktualności -Z Panelu Admina (wszystkie opcje) wycinam tylko te linie, które odpowiadają za dział Aktualności i zostawiam tylko addPostAktualnosci.php. Plik nazywam AdamPanel.php. -Po zalogowaniu się Adam widzi linka "Przejdź do panelu". Pod tym daję linka do AdamPanel.php. -Dzięki temu Adam widzi, ze Aktualności mają tylko DODANIE POSTU i pod nim lnik do addPostAktualnosci.php. -Jeśli chcę, aby Adam mógł edytować to - wklejam z Panelu Admina linijkę od edycji i koniec. W razie pytań zapraszam na PW. Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:50 |