![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 4 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z poniższym kodem. Przy przejściu na stronę np. ?kup=1 wyświetlę tylko jeden rekord z bazy a tego nie chce. Po kliknięciu ma się wykonać instrukcja warunkowa. Zmienne $id i $nazwa mam u siebie deklarowane tutaj tylko taki przykład.
Ten post edytował Croos22 3.04.2011, 13:56:05 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 2 Dołączył: 8.10.2010 Skąd: Poniemieckie miasto przesiedleńców Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale jak chcesz wyświetlić więcej niż jeden rekord z bazy skoro pytasz w zapytaniu o konkretne id ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 4 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie wyciągam wszystkie bez warunku a zamiast porównania $_GET['kup'] == $_GET['kup'] dałem $_GET['kup'] == '$id'. Ale teraz wygląda na to, że nie jest spełniona ta instrukcja ponieważ nic nie wyświetliła.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 2 Dołączył: 8.10.2010 Skąd: Poniemieckie miasto przesiedleńców Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz opisać co dokładniej chcesz osiągnąć tym kodem
|
|
|
![]()
|
|
Po kliknięciu:
<a href='?kup=$id'>Dodaj do koszyka</a> chcę mieć jakiś komunikat (to ten w instrukcji) o tym, że przedmiot został dodany do koszyka. |
|
|
![]()
|
|
to ma być lista linków pozwalających na dodanie towaru do koszyka generowanych na podstawie danych z bazy ? na zasadzie:
1. pytasz bazę o wszystkie produkty 2. przerabiasz wynik na linki 3. po kliknięciu w link pojawia się komunikat "dodałeś do koszyka" dobrze rozumiem ? |
|
|
![]()
|
|
Dokładnie. Wrzuciłem tutaj fragment kodu dlatego może to wyglądać dziwnie.
Gdy był warunek w zapytaniu było dobrze ale wyświetlał się jeden rekord. |
|
|
![]()
|
|
zobacz czy ten kod poprawnie wyświetli Ci listę linków |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.09.2025 - 22:16 |