![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 4 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z wyciąganiem rekordów z bazy a tak dokładniej to z chcę aby z kilku zapytań zrobić jedno. W polu o nazwie typ trzymam coś w tym stylu: Cytat typ: krzesło stół podłoga itd... Teraz co ważne nie wiem jak jednym zapytaniem pobrać klika danych. Dotychczas robiłem tak ale wtedy musiał bym ten kod powtórzyć kilka razy aby wyciągnąć to co chce:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
totalnie nie rozumiem o co Ci chodzi... ale zgaduje, że o JOIN
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 4 Dołączył: 22.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak ale te dane znajdują się w jednej tabeli. Nie chcę po prostu powtarzać tego samego zapytania i pętli.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ale to chodzi o to że raz krzesło, raz stół, podłoga....(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) OR?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież z tego zapytania możesz wyciągnąć wszystkie dane odpowiednią zmienną $dane[0], $dane[1] itd.
A i zamiast ADN daj AND w poleceniu MySQL |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 16:30 |