![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak zrobic takie cos:
Na stronie o adresie http://przyklad.pl/redagowanie.php mam takie cos: Kod Tytul:<input type="text"><br>
Tresc:<textarea></textarea> I teraz chcem zeby wszystko co napisze w tym formularzy znalazlo sie na tronie http://przyklad.pl/start.php I zeby zostalo to umiejscowione jakos tak: Kod <!-- tu jest duza czesc znacznikow -->
<div class="tekst"> <h1>tutaj tytul z inputa</h1> tutaj wszystko to (lacznie z znacznikami) to co w textarea </div> Uwagi: 1. Ma dodawac tekst lacznie ze znacznikami, ktore napisze w formularzu. 2. Ma korzystac z plikow tekstowych (zadnych baz danych) 3. Oczywisice kazdorazowe wyslanie formulaza dodane nowa tresc do strony Napiszcie mi kod php (w celach edukacyjnych). |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
musisz przekazac z area dane S_POST lub $_GET potem je odebrac
przyjklad: [xml:1:46d1edb483] <form action=plik.php method="POST"> pole textarea:<br> <textarea name="nazwa"></textarea> <input type="submit"> </form> [/xml:1:46d1edb483] [php:1:46d1edb483]<?php echo" $_POST[nazwa] "; ?>[/php:1:46d1edb483] a jak chcesz to zachowac, to nie obejdzie sie bez bazy, albo plikow *.txt |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.
[xml:1:789cfd8b9d] <form action="start.php" method="post"> Tytul:<input type="text" name="tytul"><br /> Tresc:<textarea name="tresc"></textarea> <input type="submit"> </form> [/xml:1:789cfd8b9d] [php:1:789cfd8b9d]<?php print( '<!-- tu jest duza czesc znacznikow -->' ); print( '<div class="tekst">' ); print( '<h1>' . $_POST['tytul'] . '</h1>' ); print( $_POST['tresc'] ); print( '</div>' ); ?>[/php:1:789cfd8b9d] 2. sam sobie musisz z tym poradzic, wysilic szare komorki. odsylam do przeszukania forum, temat nie raz sie powtorzyl. Tym samym temat zamykam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 19:24 |