![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich jestem nowy na tym forum, mam nadzieję że nie pomyliłem działów. Pisze małą stronkę a konkretnie system wyświetlania newsów. Mam taki kod:
I zawsze wyświetla mi wszystkie newsy które są w bazie danych - 1. Jak temu zaradzić? (od razu mówię że przeszukałem trochę w internecie i nie znalazłem odpowiedzi) Ten post edytował xardes 10.03.2011, 22:03:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź co znajduje się w bazie danych założę się że ten jeden news nie spełnia warunku WHERE po za tym lepiej chyba będziesz jak przerobisz to zapytanie na
"LEFT JOIN" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bazę danych sprawdzałem z 8 razy wszystko jest dobrze a potwierdza to fakt że jak wklepuje w phpMyadmin to zapytanie które mam z kodzie wyświetlone zostaje tyle rekordów ile trzeba. Co do LEFT JOIN też próbowałem ale działa tak samo jak w przypadku mojego zapytania czyli wyświetle zawsze jeden rekord mniej. Dla potwierdzenia zamieszczam zrzut bazy danych:
CODE
Proszę o pomoc i odpowiedź dlaczego tak się dzieję. Mi wydaję się że jest błąd albo w funkcji while albo błąd z zapytaniami mysql. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 61 Dołączył: 20.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten twój zagubiony news siedzi w zmiennej $row (7 linijka skryptu). Nigdzie go nie wyświetlasz, więc go na stronie nie widać.
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie tak (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Po prostu... 6h szukałem błędu. Przepraszam za moją głupotę, Temat do zamknięcia i dziękuję bardzo za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 02:09 |