![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam może na początek podstawowe informacje jak zrobiłem moja strone w folderze var znajduja sie dane do połączenia z bazą danych oraz tam mam zdefiniowaną baze danych którą ma czytać.
W pliku content.php mam coś takiego
ok to teraz przejdźmy do samego skryptu wywala mi błąd że nie wybrano bazy danych jak ją mam zdefiniowaną w pliku ustawienia.php oto skrypt który nie działa
zdefiniowałem baze jeszcze raz ale nie działa wywala ten sam błąd P.S zapomniałem załączyć jeszcze jednego pliku
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 15 Dołączył: 16.02.2008 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usuń znak @ sprzed
I wklej błąd mysql. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No database selected to samo
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 15 Dołączył: 16.02.2008 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie nie masz bazy "galeria"
![]() Spróbuj do mysql_query dodać także jako drugi argument $polaczenie Ten post edytował wizu 10.03.2011, 22:21:42 |
|
|
![]()
|
|
gdy dodałem argument $polaczenie to wywalilo 2 dodatkowe błędy
Notice: Undefined variable: poloczenie in C:\xampp\htdocs\website\strony\ogolne\zdjecia.php on line 22 Warning: mysql_select_db() expects parameter 2 to be resource, null given in C:\xampp\htdocs\website\strony\ogolne\zdjecia.php on line 22 No database selected a gdy dodałem tresc pliku ustawienia.php do skryptu to nic się nie wyświetla biała strona i to mnie dziwi ponieważ powinien być chociaż szablon tak jakby nie czytało plików które wcześniej zdefiniowałem może być to wina przyjaznych linków?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak się czytać nie potrafi...
polaczenie a napisałeś potem poloczenie Ten post edytował fifi209 10.03.2011, 23:39:58 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
wiem potem poprawiłem na mysql_select_db('galeria',$polaczenie); ale i tak nic się nie zmieniło...
P.S Ciekawe czy ty nie popełniłeś ani jednego błędu właściwie to była literówka. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
P.S Ciekawe czy ty nie popełniłeś ani jednego błędu właściwie to była literówka. Popełniłem nie jeden raz, ale potrafię przeczytać komunikat błędu i go poprawić w przeciwieństwie do Ciebie ze śmiesznymi błędami nie latam na forum. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
POPRAWIŁEM ALE NIC NIE POMOGŁO jak mój problem jest smieszny to proszę powiedz jak go rozwiązać
P.S jak masz dalej pisać posty które nic nie wnoszą do tematu to lepiej już nic nie pisz Ten post edytował dollares123 11.03.2011, 13:43:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
A ja proszę o spokój, w innym przypadku temat zostanie zamknięty.
@dollares123 Podsumuj to, co zrobiłeś, wklej ostateczną wersję i napisz jakie otrzymujesz błędy.
Powód edycji: [Daiquiri]: Przenoszę do przedszkola
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[/quote] A gdzie includujesz ten plik? -------------------- Sposób na życie? Uśmiech na twarzy :D
"Widzę więcej, wiem więcej, tak to jest mniej więcej" "NIE kradnij, rząd nielubi konkurencji" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:52 |