![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć chciałbym pobrać dane z pliku tekstowego, a następnie wyświetlić je na stronie w pętli - zrobiłem taki skrypt tylko ze nie wyświetla mi wszystkiego...
Plik teksty.txt
Na stronie wyświetla mi się tak:
Nie wiem jak oddzielić linie bo raczej tutaj \n nie działa mi za dobrze ( chyba ) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamiast "\n" użyj stałej php PHP_EOL - na różnych systemach zawsze działa dobrze
... chyba, że to w pliku masz złe znaki nowej linii. Jak powyższe nie zadziała, przejedź każdy znak w stringu (przed explode) funkcją ord żeby zidentyfikować te znaki. Potem masz już z górki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował zordon 10.03.2011, 16:45:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popatrz co w ogóle zwraca file i włącz sobie raportowanie wsztstkich błędów.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z moich przypuszczeń nie działa
ani exp[1], ani exp[2], tylko działa exp[0] i wyświetlane są tam wszystkie linie Edit: jak zmienię w linii drugiej i trzeciej na exp[0] to wyświetla się takie coś:
Edit: Gdy użyje kodu :
Otrzymuje odpowiedz w przeglądarce:
Gdy daje takie coś to wyświetla mi się normalnie tekst tak jak powinien tylko ja chce aby można było rozdzielić 1, 2, 3 linie - za bardzo nie wiem jak to zrobić
Ten post edytował Giluś 10.03.2011, 17:26:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja file(...) daje w wyniku tablicę.
Elementami tej tablicy są kolejne linie tekstu z tego pliku. Dlatego funkcja explode('\n', $list); ("cięcie na kawałki" znakiem \n) nie ma sensu. Cały wiersz będzie w elemencie 0, a pozostałe elementy: - na początku w ogóle ich nie ma, - są one tworzone (z pustą treścią) dopiero w momencie gdy próbujesz odczytać ich treść. A może kolejne wiersze powinieneś dzielić na części np. wg znaku "=" (to co przed / to co po)? A nawet jeżeli tak, to co chciałeś uzyskać w "trzecim fragmencie" ($exp[2])? |
|
|
![]()
|
|
Chciałem zrobić takie coś, wczytuje plik teksty.txt i robię pętle aby mi się powtarzały kolejne linijki z pliku teksty.txt
[Lol] - to bym chciał aby było - $exp[0] UserPassword=kolo - to aby było - $exp[1] ServerAdmin=1 - a to natomiast - $exp[2] Jeszcze w między czasie chciałbym aby nie pokazywało mi na stronie nawiasów kwadratowych " [ ] ", oraz " UserPassword= " i "ServerAdmin= " Ten post edytował Giluś 10.03.2011, 21:05:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 08:02 |