|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Chciałem zrobić tabelkę przy pomocy CSS kody wyglądają tak: Kod xhtml: CODE <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//PL"> <html> <head> <title>Tytuł</title> <link href="styl.css" rel="stylesheet" type="text/css" /> </head> <body> <table> <colgroup> <col class="ver" /> <col class="ver" /> <col class="ver" /> <col class="ver" /> </colgroup> <tr> <th>L.p.</th> <th>Imię</th> <th>Nazwisko</th> <th>Wiek</th> </tr> <tr> <td class="ver2">1</td> <td class="ver3">Ala</td> <td class="ver3">Nowak</td> <td class="ver2">32</td> </tr> <tr> <td class="ver2">2</td> <td class="ver3">Ola</td> <td class="ver3">Kosek</td> <td class="ver2">17</td> </tr> <tr> <td class="ver2">3</td> <td class="ver3">Ela</td> <td class="ver3">Mróz</td> <td class="ver2">83</td> </tr> </table> </body> </html> a kod style.css: CODE body{ background-color: green; } table{ margin:auto; border-collapse: collapse; width: 484px; height: 146px; } td{ border: 1px solid black; background-color: green; } th{ border: 3px solid black; border-collapse: collapse; background-color: green; } .ver{ border: 3px solid black; border-collapse: collapse; background-color: green; } .ver2{ text-align: center; } .ver3{ text-indent: 16pt; } Całość : http://www.speedyshare.com/files/27290976/gotowe2.zip Zdjęcie, jak powinno wyglądać : (IMG:http://img225.imageshack.us/img225/7214/stronaus.jpg) Na prawie każdej (poza IE) przeglądarce, strona wygląda normalnie tj. te dwie środkowe linie są mniejszej grubości niż pozostałe, a cała reszta ma grubość 3px. Jednak, gdy otworzę to w IE to nagłówek ma właściwą grubość ramki - 3px, natomiast cała reszta ramki - 1px zamiast tego, co na zdjęciu. Poza tym IE nie wyśrodkowuje tabelki, w innych przeglądarkach nie ma z tym problemu. Ten post edytował ymon7 8.03.2011, 21:43:43 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Które IE? Puść to na żywo.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
IE 6 podajże i 9 beta było sprawdzane. Na żywo? Dałem ss, strone gotowa do pobrania, i kod jak na żywo, bo nie bardzo rozumiem? ten ss jest taki, jak powinna tabelka wyglądać. Jeśli chodzi o to, jak wygląda w IE to jest to tak: (IMG:http://img854.imageshack.us/img854/6121/gotowiec.jpg)
Z góry dzięki za pomoc Ten post edytował ymon7 9.03.2011, 17:47:43 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Cytat IE 6 podajże i 9 beta było sprawdzane. Na żywo? Dałem ss, strone gotowa do pobrania, i kod jak na żywo, bo nie bardzo rozumiem? Na forum jest wiele innych wątków, które również czekają na naszą odpowiedź. Mało kto będzie specjalnie pobierać kod dla Ciebie. Temat: JavaScript jesli Twoj watek go dotyczy KONIECZNIE przeczytaj |
|
|
|
|
|
|
|
Na forum jest wiele innych wątków, które również czekają na naszą odpowiedź. Mało kto będzie specjalnie pobierać kod dla Ciebie. I dlatego opisałem wcześniej dokładnie jak to wygląda w IE, więc nie widziałem powodu do dodatkowego screen`a, a jeśli chodzi o odpowiedzi to niestety jak nie było tak nie ma. |
|
|
|
|
|
|
Nie chodziło mi o screena, ale o wrzucenie ROZPAKOWANEGO na własny serwer i zalinkowanie do zasobu.
Może Ty nie korzystasz, ale inni używają narzędzi, które pozwalają na debugowanie JS i CSS w przeglądarkach. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 10:48 |