![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2004 Skąd: Suwalki/Poznan Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam mam oto taki skrypcik. Pojawil mi sie problem ze wstawieniem daty do bazy. Date wyswietla mi poprawnie ale dlaczego mi jej nie wstawia.
[php:1:ce011d7ba4]<?php if(isset($submit)): $sql = "INSERT INTO newsy VALUES (null, '$tresc', '$data', '$kategoria_id', '$naglowek')"; mysql_query($sql); print "<center><h3>Kategoria zostala dopisana</h3></center>"; endif; ?> <table width="600" align="center" border=1> <tr><td><center><h3>Dopisz wiadomosc do bazy danych</h3></center></td></tr> <tr bgcolor="dddddd"><td><center>Tytul:</center></td></tr> <tr><td><center><input type="text" size="90" name="naglowek"></center></td></tr> <tr bgcolor="dddddd"><td><center>Tresc:</center></td></tr> <tr><td><center><textarea name="tresc" cols="70" rows="20" wrap="VIRTUAL"></textarea></center></td></tr> <tr bgcolor="dddddd"><td><center>Kategoria:</center></td></tr> <tr><td><center><select name="kategoria_id"> <? $result = mysql_db_query($dbname,"select * from kategoria"); while ($row = mysql_fetch_array($result)) { printf ("<option value="%s">%s</option>", $row["kategoria_id"], $row["nazwa"]); } ?> </select></center></td></tr></table> <? $data=date('Y-m-d'); echo $data; ?> <center><input type="submit" name="submit" value="submit"><input type="reset" value="reset"></center> <? } ?>[/php:1:ce011d7ba4] bede wdzieczny za wskazanie mi bledu ![]() pozdrawiam -------------------- nie wszystko jeszcze wiem, uczę się, ale dzięki za wszelką pomoc i wyrozumiałość (Win2k, Apache, MySQL 3.23.39)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi tu otwqarcia <form> brakuje...
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie widze linijki początku formularza gdzie jest np podane na jaką stronę ma to wysłać i jaką metodą. Są pola z formularza ale nie ma znaczników
Kod <FORM action="" name="" method="">
</FORM> Edited: Minimalnie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2004 Skąd: Suwalki/Poznan Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
to jest czesc funkcji warunkowej ogolnie to wszystko wstawia dobrze ale oprocz daty wiec dlatego pytam co moze byc nie tak ze nie wstawia daty.
Skrypt jest na tyle dlugi ze nie chcialem calego kodu wklejac i niepotrzebnie zasmiecac? -------------------- nie wszystko jeszcze wiem, uczę się, ale dzięki za wszelką pomoc i wyrozumiałość (Win2k, Apache, MySQL 3.23.39)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No więc sprawdź jeszcze:
- register globals - typ pola daty w bazie -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2002 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź co zawiera zmienna $data przed INSERT.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:44 |