![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący problem. Mam bazę danych na serwerze. Nie mam dostępu ani do shella, ani phpMyadmin. Na szczęście mogę korzystać z php. Tą bazę danych muszę przenieść na inny serwer. Co zrobić aby odczytać strukturę bazy danych? Jak następnie przenieść dane?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie mam dostępu ani do shella, ani phpMyadmin. Na szczęście mogę korzystać z php.
A phpMyAdmin to niby w czym jest napisany? Jak masz możliwość tworzenia skryptów php to wrzuć tam admina, skonfiguruj i po kłopocie. A co do odczytywania danych z bazy, to kilka przydatnych zapytań: [sql:1:cc2cee8777]SHOW tables FROM baza; SHOW fields FROM tabela; SELECT * FROM tabela;[/sql:1:cc2cee8777] Po więcej odsyłam do manuali. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A phpMyAdmin to niby w czym jest napisany? Jak masz możliwość tworzenia skryptów php to wrzuć tam admina, skonfiguruj i po kłopocie. A nie musiałbym mieć pełnego dostępu do MySQL?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, wystarczy user/pass do Twojego konta.
|
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki. Zobaczymy co z tego będzie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 06:37 |