![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
nie moge nigdzie w internecie znaleźć co wstawić w miejsce this.bgColor='#167699' żeby zamiast koloru użyć grafiki z linku <tr> <td onmouseout="" onmouseover="this.bgColor='#167699'" > link </td> </tr> pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj tak: this.style.background-image = 'url("link")'
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jednak:
Kod backgroundImage (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) P.S. Dlaczego nie użyjesz hoover? Dla tego elementu? Ten post edytował melkorm 6.03.2011, 17:12:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie działa niestety albo :/
wpisuje link w formacie"/images/zdjęcie.png" bo znajduje sie na serwerze czy dobrze?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) nie działa niestety :/ już nie wiem jak to zrobić |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie znam się na js, wiem tylko, że tak jak podałem odwołuje się do stylów elementu. Zresztą jak już melkorm napisał, czemu nie użyjesz hover w css? dużo prościej i bez js.
|
|
|
![]()
|
|
tak jest lepiej dziękuje za dopowiedź a czy dało by sie tak to przerobić żeby klikając w okno tabelki (czyli tego menu) następowało przekierowanie a nie tak jak ja mam że centralnie w treść trzeba kliknąć(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ?
dość szerokie mam to menu a treść jest mała więc jeżeli by ktoś nie trafił w treść to nie nastąpi przekierowanie html wyglada teraz tak: <td> <a href="/xxx.html" >xxx</a> </td> a w ccs: .menu td:hover { background-image:url('xxx.png'); } |
|
|
![]()
|
|
zrób .menu td a{ display: block; } albo pokaż więcej kodu (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif)
|
|
|
![]()
|
|
dziękuje za pomoc wszystko już działa pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.09.2025 - 03:16 |