![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Nie am zielonego pojęcia czy da się coś takiego zrobić, przynajmniej w taki sposób o jakim myślę. Chciałbym z poziomu formularza móc zmienić treść w moim skrypcie, po to żebym nie musiał za każdym razem grzebać w kodzie. Tzn. mam np. formularz z trzema polami do wyboru, każde pole przekazuje dalej wartość 1, 2 lub 3. I teraz pojawia się właściwe pytanie... Czy istnieje jakaś możliwość, aby zapisać tą wartość (nie jakąś zmienną) na stałe w innym pliku php np:
ale z możliwością późniejszej zmiany np na
a za jakiś czas np znów na
? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak nie zmienne to może stałe?(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
http://php-manual.skryptoteka.pl/language.constants.html Ten post edytował nekomata 6.03.2011, 20:11:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zawsze możesz zapisywać ją w pliku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie pierwsza moja myśl była taka, żeby zapisywać to w pliku ale już mam ich tyle że się gubię (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Nekomata pomysł ze stałymi będzie chyba najbardziej odpowiedni (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Chyba o coś takiego mi chodziło, przynajmniej na tą chwilę mi tak się wydaje (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Pokombinuje sobie z nimi i może się coś uda (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Wielkie dzięki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:43 |