![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chciałbym zrobić w PHP (domyślam się że w samym PHP się nie da, tak więc pewnie w Javascripcie) który po kliknięciu w obrazek zmieniałby jednocześnie kilka elementów bez odświeżania strony. Po pierwsze- ma zmieniać sam siebie (np. kliknięcie na obrazek powodujące podmianę go na jakiś inny) Po drugie- dodawanie danego tekstu do już innego zbioru (żeby powstał ciąg: np. 4 obrazki i kliknięcie każdego powoduje dodanie się kolejnej litery do ciągu) Po trzecie- aby to działało w dwie strony (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Tzn. ze jak kliknę 2 raz to zmiany zostaną cofnięte... Idzie tak zrobić? Jakieś pomysły? Z góry dziękuję za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak da się to zrobić. Na gotowca raczej nie licz, łatwiej niż w czystym JavaScript napiszesz to z wykorzystaniem jQuery, więc proponuję od tego zacząć. Jak już zapoznasz się z podstawami spróbuj napisać coś własnego jak nie będzie działać spróbuj raz jeszcze mając przed sobą dokumentację a jak to nie pomoże napisz na forum podając jakieś szczegóły np. fragment kodu źródłowego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
Żebyś mnie opacznie nie zrozumiał po prostu musisz zadawać bardziej konkretne pytania wtedy ktoś na pewno odpowie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, zamianę obrazków zrobiłem tak:
Kod var i".$z."=0; function FYoN".$z."(){ if(i".$z."==0){ document.images['YoN".$z."'].src = 'images/N.png'; i".$z."=1; }else{ document.images['YoN".$z."'].src = 'images/Y.png'; i".$z."=0; } } (gdzie $z jest zmienną w pętli) oraz wyświetlanie odpowiedniego ciągu (w tej samej pętli): Kod <script type='text/javascript'> function kod".$z."() { $('#kod').load('ciag.php?z=".$z."'); } </script> a za pętlą: to pobiera odpowiednie dane dla $z z ciag.php, jednak ja potrzebuję, żeby to tworzyło 1 ciąg, a nie pojedyncze informacje... jakieś rady? (tzn. teraz po kliknięciu pojawia mi się np. "abc", kiedy kliknę coś innego pojawia się "def", jak zrobić aby po kliknięciu obu pojawiło się "abcdef"?) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:34 |