![]() |
![]() |
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
edytujall.php
[php:1:cc72eb47e0]<?php include 'config.php'; $zapytanie = ("SELECT * FROM artykuly WHERE ok='1' AND id='$_GET[id]'"); $wykonaj = mysql_query($zapytanie); while($rekord = mysql_fetch_array($wykonaj)) { ?> <b>Dodaj artykuł</b><BR> <form action="okey3.php?id=<?=$_GET['id']?>" method="POST"> Tytuł: <input name="tytul" value="<?=$rekord['tytul'] ?>"></input><br> Treść krótka: <BR><textarea cols="30" rows="5" name="tresc_krotka"><?=$rekord['tresc_krotka'] ?></textarea><BR> Treść: <BR><textarea cols="30" rows="10" name="tresc"><?=$rekord['tresc'] ?></textarea><BR> Autor: <?=$rekord['autor'] ?><BR> <input type="submit" name="Submit" value="submit"> </form> <? } ?>[/php:1:cc72eb47e0] okey3.php [php:1:cc72eb47e0]<?php include 'config.php'; $sql= "UPDATE artykuly (tytul, tresc_krotka, tresc) VALUES ('".$_POST['tytul']."','".$_POST['tresc_krotka']."','".$_POST['tresc']."') WHERE id=$_GET[id]"; mysql_query($sql) or die(mysql_error()); ?>[/php:1:cc72eb47e0] No i nie wiem czemu dodaje... taki mam błąd: Something is wrong in your syntax obok '(tytul, tresc_krotka, tresc) VALUES ('a','b','d') WHERE id=7' w linii 1 No okey, jest błąd w zapytaniu, ale gdzie!! jeszcze config.php [php:1:cc72eb47e0]<?php mysql_connect('localhost','root','krasnal'); mysql_select_db('artykuly'); ?>[/php:1:cc72eb47e0] |
|
|
![]() |
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
juz mam dziekuje (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:421220675b]<?php
include 'config.php'; $sql= "UPDATE artykuly (tytul, tresc_krotka, tresc) VALUES ('".$_POST['tytul']."','".$_POST['tresc_krotka']."','".$_POST['tresc']."') WHERE id=$_GET[id]"; mysql_query($sql) or die(mysql_error()); ?>[/php:1:421220675b] Nie pomyliłeś update z insert? [sql:1:421220675b]UPDATE artykuly tytul=zadany_tytul WHERE id=zadane_id[/sql:1:421220675b] http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/UPDATE.html |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:23 |