![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 500 Pomógł: 1 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, w jaki sposób w smarty wyświetlać komunikaty np. o błędnym logowaniu?
Chciałbym tekst umieścić w konkretnym miejscu a jedyna myśl która mi przychodzi to aby w skrypcie przy błędyn logowaniu dać $error = 1 i potem w .tpl {if $error == 1} Treść błędu {/if} Ale tak się raczej chyba nie robi Proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zasada: Przekazuj do Smarty wprost treść komunikatu (a nie kod błędu), przy czym gdy nie ma błędu - nie musisz robić nic, a Smarty wyprowadzi w danym miejscu wartość domyślną.
Dokonasz tego stosując modyfikator default. Szczegóły w dokumentacji Smarty: http://www.smarty.net/docs/en/language.modifier.default.tpl Uwaga: Aby treść strony nie "skakała" w zależności od tego czy jest błąd czy nie, jako wartość domyślną stosuj . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 500 Pomógł: 1 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm... zrobiłem tak
w pliku .tpl {if $progress} {$rejestracja_info} {/if} a w .php
Problem jest w tym, że komunikat się w ogólnie nie pokazuje ;/ To moje pierwsze spotkanie ze smarty i jeszcze do końca tego nie pojmuję więc proszę o wyrozumiałość (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował Lirdoner 27.02.2011, 10:40:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienną $progress ustawiłeś tylko w PHP, ale nie przekazałeś do Smarty.
A nie lepiej zrezygnować ze zmiennej $progress, a w Smarty zrobić: {$rejestracja_info|default:' '}(tak jak na stronie wg linku podanego w moim poprzednim wpisie)? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 11:28 |