![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 3 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Słupca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem ze wstawianiem zdjęć do katalogu zdjęcia nie chcą być zapisane w podanym przezemnie katalogu może ktoś wie gdzie jest błąd (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
próbowałem porawić skrypt ale teraz to mi pokazuje tylko Notice: Undefined index: plik in C:\xampp\htdocs\test\Nowy1.php on line 2 Notice: Undefined variable: folder in C:\xampp\htdocs\test\Nowy1.php on line 5 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Wywołujesz $_FILES bez wcześniejszego uploadu i jest tam pusto? Może wcześniej spróbuj wstawić coś na kształt if($_FILES)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 2 Dołączył: 20.03.2010 Skąd: Lubin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W linijce 8:
"if(move_uploaded_file($_FILE['image_filename']['tmp_name'],$ImageDir)){" Zmień $_FILE na $_FILES I w 5linijce też. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ten post edytował Darioosh 26.02.2011, 17:15:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 3 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Słupca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teraz żaden błąd nie wyskakuje ale nie uploaduje zdjęcia ani nie wstawia rekordu do db
PS prawdzałem za pomocą print_r() zmienne jakie wysyłam do tego programu i niby wszystko się zgadza |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Linia 8 - move_uploaded_file jako drugi argument przyjmuje miejsce docelowe ale w manualu określone jest ono jako nazwa pliku (czyli ścieżka+nazwa). O ile się nie mylę ty podajesz sam katalog bez nazwy docelowej. A linię wyżej masz zmienną $ImageName. Po co ci ona? Jak już kopiujesz to z głową.
|
|
|
![]()
|
|
zmienna $ImageName zawiera 2 mienne $ImageDir-ścieżka i $image_tempname - nazwa a pozatym mała poprawka sprawdzałem przed chwilą to $_FILES jest pusta co może byc przyczyną dodaje kod
temat można zamknąć zabrakłomi enctype="multipart/form-data" elemęcie <from> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 20:39 |