![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Znalazlem kilka tematow dotyczacych proxy, ale ich data jest dosc stara. Mam nadzieje ze z biegiem lat doszlo kilka nowych sposob zabezpieczenia sie przed proxy. Czy zna ktos jakis skuteczny sposob zabraniajacy uzytkownikom korzystania z proxy? Moze powiem na czym dokladnie mi zalezy. Postaram sie przedstawic co chcialbym osiagnac. Mam stronke, na ktora ludzie wchodza i przyjmijmy umownie ze 'glosuja'. Chcialbym aby jeden KOMPUTER mogl oddac jeden glos, przy czym tworzenie, rejestracja kont- odpadaja. Probowalem zabezpieczyc sie przed proxy, znalazlem pewien sposob, jednak dziala on tylko na te slabsze. Cookie odpada, gdyz wychodze z zalozenia ze jesli ktos umie uzyc proxy to tym bardziej umie wylaczyc obsluge cookie. Najlatwiejszym sposobem byloby pobranie nazyw komputera uzytkownika, jednak z tego co mi wiadomo PHP nie udostepnia takiej mozliwosci (A jak jest z innymi jezykami programowania?). Wpadl mi do glowy tez inny pomysl, jednak nie wiem czy jest on wykonywalny, a mianowicie- Sprawdzenie za pomoca cURL'a czy podane IP to proxy czy nie. Prosilbym o podzielenie sie pomyslami, propozycjami rozwiazania tego problemu biorac pod uwage glowne zalozenie- 1 komputer = 1 glos+brak tworzenia kont. Mam jeszcze jedno pytanie- Czy wizyty przez proxy wliczaja sie w unikanle wejscia? Przedstawie jeszcze kod, ktory eliminuje slabsze proxy, moze komus sie przyda.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Chcesz za każdym razem fsockopen otwierać względem przychodzącego hosta?
Domyślny timeout wynosi 30 sekund, taki skrypt może z łatwością ubić serwer... Można zrobić prosty manewr, wpisać w google numer IP i poszukać słów kluczowych "proxy" w wyniku.. Jeśli będzie ich więcej niż kilka, prawie na pewno jest to publiczne proxy... Jest też TOR, poszukaj w sieci, jest stronka zawierająca liste wszystkich aktualnych IP wychodzących węzłów.. Można też użyć javascript, zebrać wszystkie pola zależne od konfiguracji komputera, takie jak: - rodzaj i wersja przeglądarki - rodzaj systemu operacyjnego - lista zainstalowanych pluginów i ich wersje (Java, Flash) - lista zainstalowanych czcionek - rodzielczosc ekranu - wielskosc okna przeglądarki (różne rodzaje tego są, z lub bez uwzględnienia scrollBarów) - wszystkie inne informacje które można odczytać przy pomocy JavaScript, a które identyfikują konputer odwiedzającego.. Generalnie temat rzeka (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował wNogachSpisz 26.02.2011, 12:19:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokladnie! temat rzeka, mozna w wiekszym lub mniejszym stopniu odrzucic uzytkownikow nie spelniajacych kryteria, ale czy da sie ich calkowicie wyeliminowac?
Chcesz za każdym razem fsockopen otwierać względem przychodzącego hosta? Domyślny timeout wynosi 30 sekund, taki skrypt może z łatwością ubić serwer... Tak, wiem jest to dosc glupie rozwiazanie. Myslalem juz wczesniej , aby za pomoca HTTP_USER_AGENT, pobrac informacje o uzytkowniku, rozbic na kilka mniejszych czesci i porownywac je, ale ten sposob wydaje mi sie taki... prymitywny. Cytat Można zrobić prosty manewr, wpisać w google numer IP i poszukać słów kluczowych "proxy" w wyniku.. Jeśli będzie ich więcej niż kilka, prawie na pewno jest to publiczne proxy... Zaciekawil mnie ten sposob, moglbys go nie co rozwinac? Tzn. Jak sprawdzic przez skrypt wyszukiwanie IP w googlach i ilosc wynikow? Ponowie tez pytanie z pierwszego posta: Czy wizyty przez proxy wliczaja sie w unikanle wejscia? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Myslalem juz wczesniej , aby za pomoca HTTP_USER_AGENT, pobrac informacje o uzytkowniku, rozbic na kilka mniejszych czesci i porownywac je, ale ten sposob wydaje mi sie taki... prymitywny. nagłówek HTTP_USER_AGENT to 0,1% tego co mozna wyciągnać używając zamiast tego JavaScript. Zaciekawil mnie ten sposob, moglbys go nie co rozwinac? Tzn. Jak sprawdzic przez skrypt wyszukiwanie IP w googlach i ilosc wynikow?
Ponowie tez pytanie z pierwszego posta: Czy wizyty przez proxy wliczaja sie w unikanle wejscia? To oczywiście zależy od budowy algorytmu zliczającego odwiedziny. Ten post edytował wNogachSpisz 26.02.2011, 13:04:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 13:11 |