![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanie a wlasciwie 2 pytania
![]() Czy jezeli mam nieograniczony transfer na serverze to czy warto robic nawigacje przez $_GET i includowac zawartosc ? czy moze zostawic zwykle odnosniki /1/ /2/ itp drugie pytanie odnosi sie do metody z includowaniem tresci podstron Czy mozna zrobic 2 switche w ktorych jeden pobiera wartosc $_GET['site'] a drugi $_GET['site2'] i zeby dzialaly na zasadzie takiej:
tutaj ma wybierac odpowiednia podstrone w ktorej odpowieni argument $site odpowiada nazwie folderu w ktorym znajduje sie index.php. Problem powstaje kiedy mam strone na ktorej chce zrobic jeszcze jeden dodatkowy argument.
Jak najlepiej to rozwiazac? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Czy jezeli mam nieograniczony transfer na serverze to czy warto robic nawigacje przez $_GET i includowac zawartosc ? czy moze zostawic zwykle odnosniki /1/ /2/ itp A co ma piernik do wiatraka? Cytat Jak najlepiej to rozwiazac? Taki prosty routing jest ciężki w zrealizowaniu - proponuję proste sprawdzanie w in_array i kolejny parametr już w środku danego pliku. Nie jest to najlepsze wyjście, ale w czymś prostym już tak. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:25 |