![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2006 Skąd: Pyrzyce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, szanownych forumowiczów...
Próbuję rozwiązać następujący problem Mam 3 tabele powiązane ze sobą
W tabeli mpo znajduje się id_user, który stanowi identyfikator użytkownika (pobierany z joomli), oraz id_parent - identyfikator użytkownika nadrzędnego (tylko 1 poziom bez żadnych rekurencji) W tabeli mpo_kol znajdują się nazwy pól, które administrator systemu może dodawać (imię, nazwisko, telefon, adres) W tabeli mpo_wart znajdują się wartości Zawartość poszczególnych tabel
Pragnę uzyskać wynik w postaci
poprzez wykonanie takiego zpaytania
otrzymuje następujący wynik
Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Musisz utworzyć tabelę tymczasową i tam wrzucać kolumny, bawić się z group_concat, albo coś podobnego http://www.dijexi.com/2009/07/mysql-transp...ow-into-column/. Jak już decydujesz się na model EAV to teraz cierp.
Poza tym zawsze pozostaje opcja zrobienia tego w PHP i cachowania. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2006 Skąd: Pyrzyce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź...
Temat wymaga ode mnie głębszego przeanalizowania, abym go mógł wdrożyć. Teraz zależy mi na czasie więc, zastosuje klasyczne rozwiązanie, ze statyczną ilością kolumn w tabeli. Znalazłem w końcu podobny POST Pozdrawiam, Marcin |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:01 |