![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, po raz kolejny szanownych użytkowników forum.
Tym razem nie potrzebuję porady dotyczącej skryptu, a jak to jest nazwane w nazwie działu gotowego rozwiązania. Mianowicie chodzi mi o skrypt który zmieniał by obrazki tak jak jest to na www.bing.com. Sam slider w jquery chyba nie trudno znaleźć/zrobić i z tym bym sobie poradził jednak mam małe wymaganie co do szukanego skryptu. Szukam skryptu który: Pobierze obrazki z bazy sql(wystarczy dwa reszte sobie sam dopisze) Wyświetli tytuł pobrany z bazy sql dołaczony w rekordzie do obrazka. No i oczywiście, żeby obrazki się zmieniały. Myślę, że problemem będzie to (jednak nie jestem profesjonalistą, więc nie wiem czy powinienem się wypowiadać) aby rekordy z bazy były np pobierane 3 do przodu. Dla przykładu pobieramy pierwszy obrazek, drugi i trzeci, chodzi o to żeby pobierało dalej dopiero jak dojdzie do 3 obrazka. Jest to dla mnie ważne, gdyż w bazie chciał bym umieścić dajmy na to około 100 obrazków i nie widzę sensu aby pobierało od razu przez js wszystkie. Obciąża to chyba serwer i spowalnia stronę. Zaletą było by także, gdyby obrazku wczytywało się losowo. Jeżeli widzieliście gdzieś taki skrypt(jeżeli płatny w niewielkiej cenie również proszę podać) proszę zostawić tutaj informacje o nim. Z góry dziękuję oraz życzę miłego zimowego wieczoru:) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Slider jquery poszukaj w google na pewno coś znajdziesz .
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 188 Pomógł: 1 Dołączył: 4.07.2009 Skąd: ... Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Polecam ten: Slides JS.
Posiada wiele możliwości konfiguracji i jest oczywiście darmowy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:25 |