![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jak zrobić takie coś jak na obrazku? ![]() ma to działać na zasadzie takiej: szerokość stała, a wysokość powiększa się pod rozmiarem tekstu i żeby te obramowanie przerywane dashed było na całej wysokości |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
display: table-cell, ew. faux columns
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak to wygląda:
Jak to przerobić, żeby uzyskać efekt taki jak na zdjęciu ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za pomocą css'a osiągniesz efekt tylko na firefox'ie niestety. Na IE i (chyba) Operze nie będą widoczne okrągłe rogi.
Dlatego osobiście nie polecam robić tego w css tylko standardowo graficznie:) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rogi osiągniesz na każdej popularnej (Chrome, Opera, FF, Safari - być może, działa na webkit) przeglądarce poza IE. Na IE są skrypty które również potrafią to symulować. Kodowanie tego graficznie jest później trudniejsze w edycji.
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Okej zrobiłem to w ten sposób:
4 rogi i tło - obrazki (sklepiłem to w całość) Jak teraz to podzielić na 3 części i oddzielić przerywaną linią (przerywaną)? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 12 Dołączył: 16.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już napisał Ci erix:
faux columns < - google.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 18:26 |