![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Postów: 0 Pomógł: Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z dostosowanie rozmiarow stronki w roznych przegladarkach, tzn. chcialbym aby stronka o rozdzielczosci 800/600 rozciagala sie przy wiekszych rozdzielczosciach,a dokladnie tylko srodkowa kolumna z trzech dostepnych. Jak uda mi sie to zrobic w IE to juz nie jest tak pieknie w Netscapie i na odwrót
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze cie zrozumialem ale jesli dysponujesz php to mozesz przeciez inclodowac w zaleznosci od rozpoznanej przegladarki strone pod dana przegladarke (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2004 Skąd: Szczecin|Bukowe Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zabłąkany mowi dobrze, tutaj masz schemat:
[php:1:6cff010136] <? $x = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']; if(substr_count($x,"pera")!=0) { $br = "Opera"; } //includujesz odpowiedni plik else if(substr_count($x,"MSIE")!=0) { $br = "Internet Explorer"; } //includujesz odpowiedni plik else if(substr_count($x,"etscape6")!=0) { $br = "Netscape 6"; } //includujesz odpowiedni plik else if(substr_count($x,"rv:1.")!=0) { $br = "Mozilla 1.x"; } //includujesz odpowiedni plik else if(substr_count($x,"4.7")!=0) { $br = "Netscape 4.7x"; } //includujesz odpowiedni plik else { $br = "inna"; } echo "Twoja przegladarka to <b>$br</b>"; ?> [/php:1:6cff010136] |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Postów: 0 Pomógł: Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oki, dzieki, taka odpowiedz mi zdecydowanie wystarczy
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |