Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [MySQL][PHP]Błędy zapytań i funkcji
-Gość-

Goście

Kod
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /x/x/x/x/x.php on line 101

i inne.....

mysql_error() wyświetla podobny tekst, takie coś pojawia się co jakiś czas na funkcjach takich jak: mysql_fetch_row, mysql_query, mysql_real_escape_string. Tłumiłem to atem(@), lecz okazało się, że te błędy nie współpracują z kontami użytkowników i oni wpadają w różne błędy. Dałoby radę zapobiec takim błędom?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
Sebusik

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

To jakiś CMS? Błąd świadczy o tym, że zapytanie do bazy jest nieprawidłowe.
+Quote Post
sadistic_son

-----

Ten błąd oznacza, że masz niepoprawne zapytanie do bazy. @ powoduje jedynie, że błąd nie zostanie zwrócony przez przeglądarkę. Pokaż kod, zapytania i strukturę bazy to może coś wymyślimy.
+Quote Post
-Gość-

Goście

Wiem co to za błąd, czytałem na PHPedi o nim, zanim napisałem ten temat. Niestety, żadna z wymienionych tam przyczyn nie pasuje do mnie. Gdyby to był błąd zapytania, to ostrzeżenie pojawiałoby się za każdym razem, kiedy jest wywoływane, ale tak nie jest. Kod z tamtego błędu wygląda tak:

1. $poki = 1;
  2. while(true) {
  3. $query = mysql_query("SELECT `pozycja` FROM `poki_pc` WHERE `wlasciciel`='$id' AND `pozycja`='$poki'");
  4. if(mysql_num_rows($query) == 0) break; else $poki++;
  5. }
  6. $poki--;

Struktura tabeli poki_pc:
id | nazwa | numer | pozycja | wlasciciel

Dodam, że na starym hostingu, darmowym hostingu nic się nie działo. Przerzuciłem się na płatny, teraz zauważam te błędy już są przeszkodą w poprawnym działaniu mojego serwisu.
+Quote Post
lord2105

-----

coz ten kod ma za zadanie zrobic? zwrocic pozycje, ale co to jest $poki hmm moze wiecej kodu?
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:14