![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 8 Dołączył: 24.09.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy ktoś się orientuje czy przy integracji z FB za pomocą XFBML można nie dodawać do strony całego pliku: connect.facebook.net/pl_PL/all.js Przeszkadza mi to że waży on ponad 100KB a raczej jestem oszczędny jeśli chodzi o wagę strony... Chcę dodać na stronie tylko plugin "Like Box" więc może jest jakaś okrojona wersja? Wolałbym to zrobić tak niż przez iframe. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktoś się orientuje czy przy integracji z FB za pomocą XFBML można nie dodawać do strony całego pliku: connect.facebook.net/pl_PL/all.js Specjalistą nie jestem, ale jak dla mnie raczej nie. Przeszkadza mi to że waży on ponad 100KB a raczej jestem oszczędny jeśli chodzi o wagę strony... No ale możesz go mieć wpychanego do skryptu z serwera fb, pliki .js są cache-owane przez przeglądarkę więc nie są pobierane kilkukrotnie. Takie rozwiązanie jest fajne bo jeśli user był już kiedyś na stronie, która czyta ten plik tak samo z serwera fb ma już go w cache-u. Chcę dodać na stronie tylko plugin "Like Box" więc może jest jakaś okrojona wersja? Wolałbym to zrobić tak niż przez iframe. A jest selektor do like box w fbml-u? Ja go nie widzę tutaj http://developers.facebook.com/docs/reference/fbml/ Można spytać o powodu dlaczego nie iframe? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 8 Dołączył: 24.09.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Niestety w kodzie generowanym na stron FB widać że skrypt jest wymagany:
Nawet jesli nie korzystamy z jego wszystkich mozliwosci... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 16 Dołączył: 2.12.2009 Skąd: Płock/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety - chyba nie ma innej opcji - chcesz korzystać z tej funkcjonalności - musisz mieć ten skrypt - ale tak jak kolega wspomniał - będzie on cacheowany więc nie masz się specjalnie czym martwić
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
100kb przy dzisiejszych technologiach to jest nic. Nie wiem czym ty się przejmujesz.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 02:12 |