![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, udalo mi sie zrobic jobeeta i teraz probuje cos z pluginami. mam problem z tym http://www.symfony-project.org/plugins/sfDoctrineApplyPlugin
schema.yml wyglada tak:
laduje mi sie to wszystko php symfony doctrine:build --all --and-load --no-confirmation i na koncu; Kod >> doctrine generating sql for models >> doctrine Generated SQL successfully for models >> doctrine creating tables SQLSTATE[HY000]: General error: 1005 Can't create table 'jobeet.#sql-510_1d' ( errno: 150). Failing Query: "ALTER TABLE sf_guard_user_profile ADD CONSTRAINT sf _guard_user_profile_user_id_sf_guard_user_id FOREIGN KEY (user_id) REFERENCES sf _guard_user(id) ON DELETE CASCADE". Failing Query: ALTER TABLE sf_guard_user_pro file ADD CONSTRAINT sf_guard_user_profile_user_id_sf_guard_user_id FOREIGN KEY ( user_id) REFERENCES sf_guard_user(id) ON DELETE CASCADE nie bardzo rozumiem o co tutaj chodzi... pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytałeś i zrozumiałeś błąd jaki wyskoczył z bazy danych? Poszukałeś w google jak taki problem rozwiązać?
Podpowiem, że relacja ma różne typy kolumn, resztę powinieneś sam wykombinować na podstawię błędu, ew. google. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki, wystarczylo zmienic one na integer. a co wlasciwie robi to "one"? nie moge znalezc wytlumaczenia w google.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
nie jestem pewien, ale wyswietlilo, ze wygenerowano poprawnie. a co wedlug Ciebie jeszcze tam jest zle?
a to one oznacza w takim razie, ze jest tylko jeden klucz obcy? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:21 |